Theo Weterings wordt nieuwe burgemeester van Tilburg

2 oktober 2017 om 19:54 • Aangepast 20 november 2020 om 21:38
nl
Theo Weterings wordt de nieuwe burgemeester van Tilburg. De gemeenteraad van Tilburg heeft hem voorgedragen als opvolger van Peter Noordanus. De koning moet de burgemeester wel nog officieel benoemen.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Weterings is 58 jaar oud en geboren en opgegroeid in Tilburg. Hij is lid van de VVD en zat voor die partij in de Tilburgse gemeenteraad van 1982 tot 1985. Sinds 2007 is hij burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer.


ZIE OOK: 'Terug naar het Zuiden': Theo Weterings burgemeester van zijn geboortestad Tilburg

'Liever een vrouw'
De reacties in de gemeenteraad zijn overwegend positief. GroenLinks zag echter liever een vrouw. "Het is tijd dat er wat meer vrouwen in bestuurlijke posities komen", vertelt raadslid Evelien Kostermans. "Maar, hij is wel een verbinder."

Peter van Gool (D66): "Hij is hier geboren en hij is hier raadslid geweest. Ik denk dat het een heel goede burgemeester is om Tilburg vooruit te helpen". Ook Hans Smolders is positief: "Eindelijk iemand die hier geboren en opgegroeid is. Hij heeft niet de minste steden geleid: Haarlemmermeer en Beverwijk. Die kennis neemt hij mee."

Om te voorkomen dat de naam al eerder zou uitlekken, waren er voorzorgsmaatregelen genomen: De raadszaal was hermetisch afgesloten en ook bij de nooduitgangen zaten beveiligers. Eerder lekten in Den Bosch de namen van de kandidaten uit.

Wachten op privacy instellingen...


Afscheid Noordanus
Sinds 2010 was Peter Noordanus burgemeester, maar hij stopte maandag. In mei dit jaar maakte hij zijn afscheid bekend.

LEES OOK:  Burgemeester Noordanus van Tilburg zwaait af: 'Het was een feestje' [INTERVIEW]
"Het burgemeestersambt is topsport en vergt 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaarheid. Daarbij weet ik te weinig tijd te maken voor mijn familie en zie ik mijn kleinkinderen op afstand opgroeien", zei hij toen tegen Omroep Brabant.

Noordanus stopte deze maand omdat hij de raad tijd wil geven een opvolger te vinden voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.