Virgil van Dijk hoopt nog altijd op transfer, meldt hij bij terugkeer in Oranje

2 oktober 2017 om 21:13 • Aangepast 20 november 2020 om 21:38
nl
Blijdschap en verbazing vochten bij Virgil van Dijk om voorrang toen hij de uitnodiging kreeg om zich alsnog te melden bij het Nederlands elftal. De verdediger verscheen zaterdag voor het eerst in ruim acht maanden weer aan de aftrap voor een duel met de hoofdmacht van Southampton. En nu mocht hij alweer naar Oranje.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

"Ik wil natuurlijk altijd voor de nationale ploeg voetballen", zei Van Dijk maandagavond toen hij zich bij het spelershotel Huis ter Duin in Noordwijk meldde. "Ik ben ook echt heel erg blij. Als je naar alle beschikbare verdedigers kijk, dan hoor ik er misschien ook wel bij. Maar ik zat vrijdag niet bij de selectie en nu ben ik er dan toch bijgehaald."

LEES OOK: Virgil van Dijk alsnog opgeroepen voor Oranje

De 26-jarige Van Dijk liep in januari een zware enkelblessure op en dacht zijn laatste wedstrijd voor Southampton te hebben gespeeld. Engelse topclubs stonden voor hem in de rij en als je de mediaberichten mocht geloven, dan zou hij misschien wel de duurste verdediger ter wereld worden. "Natuurlijk wilde ik wel een stapje hogerop maken", erkende de geboren Brabander. "Maar uiteindelijk wilde Southampton mij niet laten gaan."

Wachten op privacy instellingen...

Transfermarkt
Van Dijk deed er alles aan een vertrek te forceren en miste daardoor een deel van de voorbereiding op dit seizoen. "Maar je bent toch prof, dus nu geef ik weer alles voor de club. Halverwege het seizoen kunnen we misschien weer kijken wat er dan mogelijk is", doelde hij op de transfermarkt die dan weer open gaat.

LEES OOK: Er hangt een prijskaartje van 80 miljoen euro om de nek van Virgil van Dijk

Bondscoach Dick Advocaat zit niet heel ruim in zijn centrale verdedigers. Van Dijk wilde niet te lang speculeren over een basisplaats voor de laatste groepswedstrijden in de WK-kwalificatie tegen Wit-Rusland en Zweden.

"Kijk, ik zat aanvankelijk niet bij de selectie en ben pas later opgeroepen", zei hij. "Ik ben wel heel blij met het vertrouwen van de bondscoach. Hopelijk mag ik hem daarvoor terugbetalen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.