Na instorten parkeergarage Eindhoven Airport, mogelijk ook school Hoeven onveilig - Omroep Brabant

Na instorten parkeergarage Eindhoven Airport, mogelijk ook school Hoeven onveilig

13 oktober 2017 om 13:09 • Aangepast 20 november 2020 om 21:21
nl
De gemeente Halderberge laat een onderzoek doen naar de draagkracht van de vloeren van een recent opgeleverde school in Hoeven. De verhuizing naar de school is per direct stopgezet. Aanleiding is de gedeeltelijke instorting van de pakeergarage bij Eindhoven Airport.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Uit onderzoek van TNO naar de oorzaak van de ingestorte parkeergarage is gebleken dat bepaalde bouwtechnieken onder sommige omstandigheden niet veilig zijn. De garage stortte in mei door een bouwfout en hitte in.

LEES OOK: Bouwfout en hitte oorzaak van instorten parkeergarage bij Eindhoven Airport

Onveilige vloeren
Alle gemeenten in Nederland werden daar deze week in een brief van het ministerie van Binnenlandse Zaken nog eens extra op gewezen. De gemeente Halderberge kwam tot de conclusie dat in de nieuwe Brede School Het Kansenrijk in Hoeven mogelijk ook onveilige bouwtechnieken zijn gebruikt.

Direct na deze constatering heeft de gemeente deskundigen ingeschakeld om een extra constructiecontrole uit te voeren. Hierbij wordt gekeken naar de draagkracht van de vloeren.

Verhuizing stilgelegd
Om alle risico's uit te sluiten, is in overleg met schoolbestuur de Borgesiusstichting besloten om meteen te stoppen met de verhuizing naar het nieuwe gebouw. De school is het nieuwe gebouw voor de basisscholen Lindenlommer en Reuzelaar.

De verwachting is dat het onderzoek aanstaande maandag is afgerond. Dan is ook duidelijk of er een verhoogd risico is en er aanvullende maatregelen nodig zijn. Afhankelijk van de maatregelen wordt in overleg met het schoolbestuur bekeken hoe en wanneer het gebouw in gebruik kan worden genomen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.