Video

Erwin van de Looi hakt knoop door: Mattijs Branderhorst nieuwe eerste doelman Willem II

19 oktober 2017 om 16:35 • Aangepast 20 november 2020 om 21:12
nl
Mattijs Branderhorst is de nieuwe eerste doelman van Willem II. Trainer Erwin van de Looi geeft hem de voorkeur boven Timon Wellenreuther. De Duitser was naar Tilburg gehaald als eerste man, maar kan het voorlopig niet waarmaken.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

"De keepers zitten qua kwaliteit heel dicht bij elkaar", vertelt Van de Looi. "Mattijs is in de anderhalve jaar dat ik hier zit, enorm gegroeid. We zien hem echt progressie maken. Dit is het moment waarop wij denken dat het team net iets meer aan Mattijs heeft. Hij spreekt Nederlands, heeft een net iets betere coaching en brengt iets meer rust. Daarom krijgt hij de voorkeur."

Branderhorst is uiteraard erg blij met het vertrouwen dat Van de Looi in hem heeft. Wellenreuther is logischerwijs even wat minder blij. "Dat is een abc’tje", aldus de oefenmeester. "Hij is naar hier gekomen om te spelen en nu valt hij er even buiten. Hij moet dat verwerken. Dat doet natuurlijk pijn, dat is logisch. Maar hij is professional en zal er goed mee omgaan."

LEES OOK: De nieuwe doelman van Willem II heeft een bloedhekel aan verliezen: 'Dan word ik helemaal gek'

Wachten op privacy instellingen...

Branderhorst stond afgelopen zondag voor de eerste keer tussen de palen in Tilburg. Hij kon zijn minuten maken, omdat Wellenreuther een dag daarvoor geblesseerd was geraakt op de training. Achteraf gezien was dat wellicht geluk bij een ongeluk voor Van de Looi.

LEES OOK: Strijd tussen de palen bij Willem II, debutant klopt op de deur

Wachten op privacy instellingen...

Opstelling
Willem II speelt vrijdagavond in en tegen Groningen. De opstelling geeft Van de Looi nog niet prijs. Ben Rienstra (privéomstandigheden) en Freek Heerkens (blessureleed) zijn twijfelgevallen bij Willem II. Bartholomew Ogbeche keert na langdurig blessureleed terug in de selectie. Hij begint niet in de basis, maar kan eventueel wel invallen.

LEES OOK: Jop van der Linden: 'Willem II niets minder dan FC Groningen'

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.