Provincie wil weer brief naar Den Haag sturen over slecht bereik in Olland

24 oktober 2017 om 15:58
nl
De provincie is van plan opnieuw een brief naar Den Haag te sturen over het slechte mobiele bereik in Olland. Ondertussen vraagt CDA-statenlid Stijn Steenbakkers zich af of de provincie het probleem wel serieus genoeg neemt.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

Hij roept de provincie op alle betrokken partijen bij elkaar te brengen. De landelijke overheid, telefoonproviders en de gemeente moeten volgens hem in gesprek gaan. “Met briefjes naar elkaar blijven sturen komen we niet tot een oplossing."

Vorig jaar stuurde Gedeputeerde Staten al een brief naar Den Haag om het 112-dekkingsprobleem aan te kaarten. Daar is nooit iets uit voort gekomen. Daarom stelde Steenbakker namens het CDA dit jaar opnieuw schriftelijke vragen aan de provincie.

ZIE OOK: Mobiel bereik in Olland nog altijd belabberd: 'Mijn man klimt op het tuinhuisje van de kinderen'Verantwoordelijkheid
“Wij betreuren het dat die brief onvoldoende effect heeft gehad”, reageert het provinciebestuur. “Toch wijzen wij erop dat de verantwoordelijkheid voor mobiel bereik primair bij het Rijk en bij de operators ligt." De provincie belooft wel om, na de installering van het nieuwe kabinet, opnieuw een brief te sturen naar de nieuwe bewindspersoon.

ZIE OOK: Nog altijd slecht mobiel bereik in Olland, CDA stelt Kamervragen'Ze schieten zichzelf in de voeten'
Steenbakkers plaatst vraagtekens bij die reactie. “Iedere overheidsinstantie is er om concrete problemen van mensen op te lossen. Ze schieten zichzelf in de voeten. Als we slechte mobiele bereikbaarheid ons niet aantrekken, dan vraag ik me sterk af of het college wel echt oog heeft voor de leefbaarheid van het platteland.”

Volgens Steenbakkers is leefbaarheid 'een ondergeschoven kindje'. Hij gaat dit aan de orde stellen in de Statenvergadering.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.