Stadspaviljoen Eindhoven gesloten na schietpartij, 'mogelijk crimineel geld'

25 oktober 2017 om 12:07
nl
Het Stadspaviljoen aan de Alberdingk Thijmlaan in Eindhoven is dinsdagavond op last van burgemeester John Jorritsma gesloten. Aanleiding is de schietpartij van afgelopen zondag. Bij de zaak werden 31 kogelgaten in de gevel ontdekt. Uit het politieonderzoek kwam dinsdag vast te staan dat er doelgericht, vele malen op het Stadspaviljoen is geschoten met een zeer zwaar kaliber automatisch vuurwapen. Volgens het Eindhovens Dagblad zou de zaak mogelijk draaien op crimineel geld.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Het politieonderzoek naar het schietincident is nog in volle gang. Tijdens het onderzoek vindt de burgemeester acute sluiting noodzakelijk, omdat de openbare orde en de veiligheid en gezondheid van buurtbewoners en passanten in het geding is. Het Stadspaviljoen is publiek toegankelijk, ligt bij een openbare parkeerplaats, in een park en nabij het Parktheater.


Wat er in de nacht van zaterdag op zondag precies is gebeurd bij de horecagelegenheid is nog niet duidelijk. Voor eigenaar Paul van Beek was het geen reden zijn zaak te sluiten. "Ook zondag was de zaak open en gelukkig heb ik een goede dag gedraaid. Ik ben hier nu drie jaar bezig en ik wil hier iets moois van maken", liet hij eerder weten aan Omroep Brabant.

LEES OOK: 'Tientallen kogelgaten, maar Stadspaviljoen blijft open: 'Wel raar dat mensen op je zaak schieten'

Dinsdag aan het eind van de middag kreeg Van Beek op het politiebureau te horen dat zijn zaak dicht moest. Hij is woedend om het onrecht dat hem en zijn personeel wordt aangedaan. "Twee dagen geleden is er op mijn zaak geschoten, iets waar ik helemaal niets aan kan doen. Voor zover ik weet, heb ik geen vijanden."

Crimineel geld
Volgens het Eindhovens Dagblad bestaan er aanwijzingen dat het Stadspaviljoen draait op crimineel geld. Bronnen hebben aan de krant verteld dat de politie de financiering van de zaak onderzoekt. De politie wil dit niet bevestigen.

Volgens eigenaar Van Beek klopt het verhaal van de krant niet. Hij zegt dat er al meerdere keren onderzoek is gedaan naar de financiering van het Stadspaviljoen en oudere zaken van hem. "Iedere keer kwam dezelfde conclusie, namelijk dat alles dik in orde is."

Hij gaat donderdagmiddag in gesprek met de gemeente Eindhoven om te vragen wanneer zijn zaak weer open mag.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.