Video

Rel over muurschildering van kickbokslegende duurt voort, familie teleurgesteld in gemeente Breda

30 oktober 2017 om 21:29 • Aangepast 20 november 2020 om 20:55
nl
De familie van de overleden kickbokser Ramon Dekkers is teleurgesteld dat de gemeente mogelijk een streep wil zetten door de muurschildering van hun zoon. De suggestie dat de kickboksgrootheid mogelijk betrokken zou zijn bij motorclub Satudarah noemen ze onzin.
Profielfoto van Ronald Sträter
Geschreven door

De muurschildering moet komen op de zijkant van een huis aan de Ahornstraat. Maar op last van burgemeester Paul Depla wordt nu eerst onderzocht of Dekkers, die bijna vijf jaar geleden overleed, geen innige band met de motorclub had.

Mike Tyson
Volgens stiefvader Cor heeft de kickbokser niks met Satudarah te maken. “Ramon was aan niemand verbonden. Hij had maar één idool, dat was Mike Tyson.”

Broer Nick snapt weinig van het aangekondigde onderzoek: “Ze moeten trots zijn dat onze stad zo’n grote sporter heeft gehad.” Ivonne Peters, een buurtbewoner die heeft gepleit voor de muurschildering, richt zich tot de burgemeester. “Hij moet zijn excuses aanbieden aan de familie.”


LEES OOK: Link met motorclub Satudarah kan muurschildering kickbokslegende Ramon Dekkers tegenhouden

Reactie Satudarah
Satudarah reageerde zelf al eerder door te stellen dat de enige link van de club met de kickbokser was dat de leden waren opgegroeid met de kickbokser. De club kondigde tegelijkertijd ook aan dat ze bereid zijn om de muurschildering desnoods zelf te betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.