Bivakkeren in parkeergarage verleden tijd, geluk bepaalt nu toegang van Priense Swaree

2 november 2017 om 10:02
nl
Tullepetaonen mogen en hoeven voortaan niet meer te ‘liggen voor het Swaree’. Kaarten gaan vanaf aankomende carnaval via een loting. Ook is het aantal kaarten per persoon teruggebracht van zes naar vier.
Profielfoto van Petra van Middendorp
Geschreven door
Petra van Middendorp

Op 5 januari 2018 gaan de deuren van schouwburg De Kring open. Mensen die binnenkomen krijgen een polsbandje met daarop een uniek nummer. Na een bepaalde tijd worden er geen bandjes meer verstrekt. Daarna begint een loting en kun je vier kaarten ‘winnen’.

“We hebben met een fanatieke club Tullepetaonen gesproken en zij hebben verschillende suggesties gedaan. Die hebben we meegenomen in ons besluit”, vertelt Cor Verbogt, de voorzitter van de carnavalsstichting. Uiteindelijk is er een loting van gemaakt. “We kregen begrip, onbegrip en alles daartussenin.”

Zo was het
Tot en met afgelopen carnaval ging de kaartverkoop op vrijdagochtend gepaard met een enorm lange rij voor de kassa in schouwburg De Kring. De rij, het zogenaamde ‘liggen voor het Swaree’, vormde zich in de parkeergarage van De Biggelaar en dat leverde volgens de organisatie problemen op. Daarom werd dit jaar besloten om de kaartverkoop aan te pakken en te veranderen.

Lees ook: 48 uur bivakkeren in koude parkeergarage beloond met kaarten voor Priense Swaree

Verbogt vertelde half oktober nog dat ‘het liggen aan zijn eigen succes ten onder is gegaan’. Vooral het toegenomen wildplassen en vandalisme is de grote boosdoener. “We plaatsen elk jaar voldoende toiletten, maar dan nog wordt er door sommigen in de trappenhuizen geplast”, vertelt Verbogt. Hij noemde het ook nog 'erg pijnlijk voor de overgrote meerderheid van goedwillende Tullepetaonen'.

Lees ook: Carnavalsstichting in Roosendaal wil af van de Nacht van het Swaree in de parkeergarage

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.