Darteritus deert Berry van Peer niet, door op Grand Slam

13 november 2017 om 21:22 • Aangepast 20 november 2020 om 20:37
nl
En alweer hoog oplopende emoties bij Berry van Peer. Maar ditmaal waren het (bijna) tranen van blijdschap en opluchting. Ondanks de darteritus lukte het hem maandagavond de volgende ronde van de Grand Slam of Darts te bereiken. Hij behoort tot de laatste zestien op het prestitieuze toernooi in het Engelse Wolverhampton.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

"Ik heb vooral dik van mezelf gewonnen." Opgelucht blikte Van Peer na de met 5-4 gewonnen partij tegen de Schot Cameron Menzies terug op de afgelopen dagen.

Wachten op privacy instellingen...


Van Peer weet zich te vermannen
Niet één darter kreeg de afgelopen dagen zoveel aandacht. Deskundigen, zijn moeder, een sportpsycholoog, iedereen werd om een mening gevraagd. Aanleiding? De darteritus die Van Peer in de vorige ronde parten speelde. Mede dank zij de hulp van andere deelnemers aan het toernooi wist hij zich te vermannen en de beslissende partij in groep H op zijn naam te schrijven.

LEES OOK: Darteritus of niet: moeder van Berry van Peer trots op jonge darter

'Heel veel goed'
Toch had het niet veel gescheeld of Menzies was met de zege gaan strijken. Ook Van Peer had de partij eerder kunnen beslissen. Het was dus vooral een overwinning op zichzelf. Hij verbaasde zichzelf. "Dromen komen toch uit. Deze overwinning doet me heel veel goed", aldus Van Peer.

Hij mag dus doorgaan en treft woensdag Mensur Suljovic, die in zijn loopbaan ook te maken heeft gehad met de veelbesproken darteritus. Michael van Gerwen, de favoriet uit Vlijmen, plaatste zich eerder al voor de laatste zestien. Hij speelt dinsdagavond zijn laatste groepswedstrijd, tegen Joe Murnan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.