Ranomi Kromowidjojo pakt in Tokio tweede gouden medaille in wereldbekerwedstrijd

15 november 2017 om 14:43 • Aangepast 20 november 2020 om 20:34
nl
Ranomi Kromowidjojo heeft woensdagmiddag goud gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Tokyo. De wereldrecordhoudster bleef rivaal Sarah Sjöström nipt voor op de 50 meter vrije slag.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Voor Kromowidjojo was het de tweede wereldbekerzege van het seizoen, eerder zwom ze in Berlijn met een wereldrecord naar goud. De vier andere wereldbekerwedstrijden pakte de Zweedse Sjöström de winst.

LEES OOK: Kromowidjojo pakt wereldrecord: als eerste vrouw ooit onder 23 tellen op 50 meter

Kromowidjojo, in Eindhoven samenwonend met zwemmer Ferry Weertman, zwom woensdagmiddag de 50 meter in 23,29. Met die tijd bleef ze haar rivaal nipt voor, Sjöström noteerde 23,34.

Twee keer zilver
Dinsdag moest Kromowidjojo nog haar meerdere erkennen in Sjöström op de 50 meter vlinderslag. De Zweedse won in 24,65, Kromowidjojo pakte zilver in 24,81.

Met het Nederlandse gemengde kwartet won Kromowidjojo ook nog zilver op de 4x50 meter vrij. Samen met Jesse Puts, Kyle Stolk en Maaike de Waard werden ze tweede achter het Australische viertal. In het afgelopen weekend won ze bij de wereldbekerwedstrijden in Peking vier bronzen medailles.

Tokyo 2020
Goede resultaten in Tokyo kunnen Kromowidjojo vertrouwen geven richting de volgende Olympische Spelen. In 2020 is het mondiale evenement in de Japanse stad. Tijdens de wereldbekerwedstrijd in Eindhoven in augustus maakt ze bekend door te gaan tot en met de spelen in Tokyo.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.