Gehandicapten kunnen straks 'virtueel meezweven' door Droomvlucht - Omroep Brabant

Gehandicapten kunnen straks 'virtueel meezweven' door Droomvlucht

21 november 2017 om 19:55
nl
Een schets van de virtuele Droomvlucht (beeld: Efteling)
Een schets van de virtuele Droomvlucht (beeld: Efteling)
Droomvlucht, de populaire attractie van de Efteling, was tot nu toe niet toegankelijk voor mensen met een rolstoel. Maar vanaf komend voorjaar kunnen mensen met een beperking op een speciale, virtuele manier meegenieten. Met een virtual reality-bril, koptelefoon en microfoon kan de gehandicapte de rit meebeleven, samen met zijn gezelschap dat op dat moment in een karretje door Droomvlucht zweeft.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

In de virtuele Droomvlucht wordt de echte Droomvlucht meebeleefd. Het unieke is dat rolstoelers tegelijkertijd met hun gezelschap de attractie betreden. Ze hebben contact met elkaar, kunnen meeluisteren en meekijken, voelen de wind in het gezicht en ruiken de geuren van de attractie. Een bijna levensechte ervaring, dus.

Verwacht wordt dat de eerste gasten met een beperking volgend voorjaar een virtueel ritje kunnen maken.

Vrijetijdslocaties toegankelijker maken
In de Efteling werden maandag officieel afspraken gemaakt om vrijetijdslocaties toegankelijker te maken voor mensen in een rolstoel. Landelijk doen zo'n zestig dierentuinen, musea, theaters, pretparken en voetbalstadions mee aan de actie. In Brabant gaat het om Safaripark Beekse Bergen, de Efteling, NAC, PSV, Willem II en het Noordbrabants Museum.

[tweet:https://twitter.com/DeZonnebloem/status/932624947901550592]

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.