Video

‘Politie had bloed spookrijder moeten onderzoeken: het minste wat ze konden doen’

23 november 2017 om 17:20
nl
Het bloed van de Poolse spookrijder, die de Tilburgse Dominique Lousberg doodreed, had onderzocht moeten worden. "Dat was het minste wat ze hadden kunnen doen voor de nabestaanden", zegt verkeersadvocaat Bert Kabel. Dat bevestigt Nelly Voorbregt van de Vereniging Verkeersslachtoffers. "Natuurlijk had de politie moeten onderzoeken of de man onder invloed was, dit hoort bij de verwerking van de familie en vrienden."
Profielfoto van Karlijn Houterman
Geschreven door
Karlijn Houterman

Toch is het bloed niet onderzocht van de 26-jarige man die zondagavond op de A73 tegen het verkeer inreed. Hij botste frontaal tegen de auto van Dominique Lousberg (22) uit Tilburg die daarbij overleed.

'Geen vervolging, dus geen bloedonderzoek'
Of de Poolse man had gedronken of onder invloed was van drugs, is daarom niet meer te achterhalen. Het Openbaar Ministerie heeft het bloedonderzoek niet uitgevoerd omdat er geen strafvervolging meer kan plaatsvinden. "De spookrijder is dood, dus we kunnen hem niet vervolgen. Daarom hebben we geen bloed onderzocht."

LEES OOK: Geen bloedonderzoek bij Poolse spookrijder die Dominique (22) doodreed

Nelly Voorbregt van de Vereniging Verkeersslachtoffers kent verschillende situaties waarbij de veroorzaker van een verkeersongeval ook direct overleed, maar waarbij toch bloedonderzoek plaatsvond. 

'Dit kan echt niet'
Ze vindt deze situatie dan ook verkeerd. "Het is van het allergrootste belang in dit geval dat de nabestaanden duidelijkheid krijgen over hoe dit heeft kunnen gebeuren. Nu een deel niet is onderzocht, zullen ze hier altijd over blijven nadenken. Dit kan echt niet."

Bert Kabel, advocaat en gespecialiseerd in het verkeersrecht, vindt eveneens dat de politie een steek heeft laten vallen. "Het staat natuurlijk niet in de wet dat ze dit moeten doen, maar in dit geval kun je je gezonde verstand ook gebruiken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.