Video

Nieuwe ambulancepost in Almkerk moet zorgen voor betere aanrijtijden

29 november 2017 om 09:04 • Aangepast 20 november 2020 om 20:11
nl
De nieuwe ambulancepost in Almkerk is woensdag geopend. Daarmee is een langgekoesterde wens van de regionale ambulancevoorziening Brabant Midden-West-Noord (RAV) in vervulling gegaan. De RAV wilde in het Land van Heusden en Altena een meer strategisch gelegen post in de buurt van Werkendam en Woudrichem.

In de nieuwe ambulancepost, ter hoogte van bioscoop Hollywoud in Almkerk, staat zeven dagen lang 24 uur per dag een ambulance. "Dit is echte winst wat betreft de aanrijtijd", zegt Peter-Hans Vierhoeven van de ambulancevoorziening.

'Vliegen'
Voorheen was het soms lastig om binnen 15 minuten op locatie te zijn, volgens de wettelijke norm. "We moesten vaak echt hard rijden, bijna vliegen. De nieuwe post ligt veel tactischer."

Het grote voordeel van de nieuwe post is dat de ambulances nu binnen kunnen staan, in plaats van buiten. "Als het vroor, moesten we vaak krabben op de oude post. Ook dat kost tijd. Gelukkig hoeft dat niet meer", vertelt de 35-jarige chauffeur Marco Wesseling.

Satellietpost
Bij de brandweerkazerne in Genderen is nu alleen overdag een ambulance gestationeerd. In de toekomst moet dat ook 's avonds het geval zijn. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.