Ook 16-jarige jongen onder vluchtelingen in vrachtwagen, chauffeur onschuldig

1 december 2017 om 13:34
De elf vluchtelingen worden naar het politiebureau gebracht. (Foto: SQ Vision)
De elf vluchtelingen worden naar het politiebureau gebracht. (Foto: SQ Vision)
De elf vluchtelingen die donderdagavond in een vrachtwagen bij een tankstation aan de A67 in Bladel werden gevonden, komen uit Eritrea. Het gaat om zeven vrouwen, drie mannen en een jongen van 16, zo laat de politie vrijdag weten. Een van de vrouwen is zwanger.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

De elf zaten in een oplegger van een Poolse vrachtwagen. Ze verkeerden volgens de politie in goede gezondheid. De politie heeft uitgebreid met de chauffeur gesproken. Uit het gesprek is gebleken dat hem niks valt te verwijten.  

De chauffeur stopte donderdag op parkeerplaats Het Goor. Vervolgens hoorde hij geklop vanuit de oplegger van de koelwagen. Hij belde meteen de politie. Bij het openen van de oplegger kwamen de vluchtelingen tevoorschijn.

In oplegger geslopen
De vrachtwagen kwam uit Antwerpen. Daar zijn de vluchtelingen volgens de politie waarschijnlijk ongemerkt in de oplegger geslopen. Ze moeten zeker twee dagen in de koelwagen gezeten hebben. De vrachtwagen was al die tijd namelijk verzegeld.

Hoe lang de elf precies in de oplegger hebben gezeten kan de politie niet zeggen. "Chauffeurs hebben namelijk van vrachtwagen gewisseld. En de vrachtwagen had ook al even stilgestaan in België", zegt een woordvoerder.

Aangehouden
De elf werden donderdag aangehouden. Na verhoor worden zij in vrijheid gesteld. Ze moeten dan binnen 28 dagen Nederland verlaten. Dat geldt niet voor de 16-jarige jongen. Hij wordt naar Ter Apel gebracht. Daar is een opvang voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen.

In augustus vond de politie op dezelfde parkeerplaats ook elf vluchtelingen in een vrachtwagen.

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...