Extra politiecontrole salsafeest Tilburg, aanleiding is fatale schietpartij bij Beachclub Sunrise

3 december 2017 om 23:10
nl
De politie voerde zondagavond extra controles uit bij een salsafeest aan het Pieter Vreedeplein in Tilburg. Aanleiding van de extra controles was de dodelijke schietpartij bij Beachclub Sunrise in Best vorige maand.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

Het feest genaamd Tropical Sunday vond plaats in Club Fix. Het feest in Tilburg werd niet georganiseerd door dezelfde organisatie als Salsa Breeze in Best afgelopen november.

Preventief fouilleren
Er was aanleiding om te denken dat het feest in Tilburg bezocht zou worden door de doelgroep die ook het salsafeest in Best bezocht, liet een woordvoerder van de gemeente weten. "Er is preventief gefouilleerd om te voorkomen dat er iets gebeurt."

"Wij hebben goed overleg gehad met de gemeente en de politie over de extra veiligheidsmaatregelen", liet de organisatie van het feest in Tilburg weten. "Het is niet leuk voor de bezoekers, misschien schrikt het af, maar wij begrijpen de intentie wel. De veiligheid van de stad, de gemeente en de bewoners gaat voor ons boven alles."

Het was volgens de organisatie de eerste keer dat een salsafeest werd georganiseerd na het incident in Best. "Daar valt iets weg. Het kan zijn dat wij een bepaald publiek binnen krijgen. Daarom zitten wij op één lijn met de gemeente."

Majiti
Bij het feest Salsa Breeze in Best vorige maand werd de 33-jarige Yassine Majiti uit Den Bosch doodgeschoten. De schietpartij vond plaats op een parkeerterrein van Beachclub Sunrise aan de Ekkersweijer. Voor dat incident is een 39-jarige verdachte opgepakt.

Een groot deel van de bezoekers van Beachclub Sunrise in Best heeft een crimineel verleden, stond in een bestuurlijke rapportage van de politie aan de gemeente Tilburg beschreven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.