Gaan we door of niet? Weer enquête over voortbestaan Nuenen

8 december 2017 om 19:58
nl
De Nuenenaren krijgen weer een enquête voorgeschoteld over het voortbestaan van hun gemeente. De provincie heeft een opdracht gegeven aan het bureau Dimensus om de mening te peilen van 2200 inwoners.
Profielfoto van Jan de Vries
Geschreven door
Jan de Vries

Onlangs hield het Eindhovens Dagblad een enquête onder de eigen lezers in Nuenen. Dat ging toen om 2300 mensen. Een meerderheid was toen voor opheffing van de gemeente.

Fuseren
In de enquête die door de provincie is georganiseerd kunnen de inwoners van Nuenen antwoord geven op de vraag of de gemeente zelfstandig moet blijven of moet fuseren met Son en Breugel of Eindhoven.

'Zelfstandigheid onwaarschijnlijk'
Al jaren zijn er bestuurlijke problemen in Nuenen. De gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders namen verschillende standpunten in. In juli greep de provincie in omdat het te lang duurde.

LEES OOK: Nuenen roept onwetende Statenleden op het matje na 'harde woorden'

Daarna ontstond er een woordenstrijd tussen Nuenen en de provincie. Nuenen vond dat het meer tijd moest krijgen, de provincie wilde haast maken. Onlangs zei gedeputeerde Anne-Marie Spierings nog dat het haar onwaarschijnlijk lijkt dat Nuenen zelfstandig blijft.

LEES OOK: 'Het is onwaarschijnlijk dat Nuenen zelfstandig blijft'

Fusie
De enquête onder de inwoners wordt nu gehouden. De provincie heeft het bureau B&A gevraagd een ander onderzoek te doen. Dat gaat ondernemers en organisaties vragen hoe zij over een fusie van de gemeente denken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.