'Oer-Brabander' Frank Lammers krijgt prijs: 'Domper dat het tijdens Ajax-PSV is'

10 december 2017 om 13:49
nl
Acteur Frank Lammers ontvangt zondag de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De Mierlonaar krijgt de prijs vanwege zijn grote en bijzondere prestaties voor de Brabantse cultuur. Het tijdstip van de uitreiking komt echter ongelukkig uit.
Profielfoto van Stephen Bell
Geschreven door
Stephen Bell

"Dat ze precies tijdens Ajax-PSV de prijs uitdelen, is wel een domper", aldus Lammers in het televisieprogramma Kraak. "De eerste helft kan ik nog net zien." In april werd al bekendgemaakt dat Lammers de prijs zou ontvangen.

De acteur wordt door het cultuurfonds een ‘oer-Brabander’ genoemd. “Dat is een rebelse, licht anarchistische eigenwijze geest”, verklaart Lammers. “We verzinnen altijd een manier om de regels te omzeilen. Daar voel ik me verwant mee.”

LEES OOK: Onze Frank Lammers in Hollywood? Rol in Netflix-serie Undercover 'opent nieuwe deuren'

Succesvol jaar
Ondanks het niet door gaan van de PSV-musical die hij zou regisseren, mag Lammers spreken van een succesvol jaar. Hij speelt de hoofdrol in de nieuwe Netflix-serie ‘Undercover’, die deels gaat over de Brabantse onderwereld. Die opnames zijn bijna afgerond. In 2019 komt de serie uit. Ook regisseerde hij in 2016 de film 'Of ik gek ben' waarmee hij dit jaar een Amerikaanse filmprijs won.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.