Auto van doorrijder ernstig ongeval in Breda gevonden bij garage, beelden in Opsporing Verzocht - Omroep Brabant

Auto van doorrijder ernstig ongeval in Breda gevonden bij garage, beelden in Opsporing Verzocht

12 december 2017 om 17:04
nl
Het televisieprogramma Opsporing Verzocht laat dinsdagavond nieuwe camerabeelden zien in de zaak rond de ernstige aanrijding op een zebrapad aan de Nieuwe Prinsenkade in Breda. Daarop is te zien dat de auto wordt geparkeerd bij een garagebedrijf aan het Hazepad.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De auto, een donkerblauwe Citroën C3, was al voorzien van een nieuwe voorruit en motorkap. De eigenaar van de garage had niet via de media meegekregen dat de politie naar een dergelijke auto op zoek was. Hij werkt mee aan het onderzoek. De recherche heeft inmiddels met de eigenaresse van het voertuig gesproken.

LEES OOK: Zoektocht naar doorrijder heeft grote impact in Breda: ‘De dader moét gepakt worden'

De auto bleek niet gestolen. De politie kan uit de verklaring van de vrouw niet opmaken wie er die nacht dan wel in reed. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt de auto op sporen. Bij het ongeluk eind oktober raakte een 34-jarige man uit Breda zwaargewond. De politie is nog op zoek naar de automobilist die na het ongeluk doorreed.

'Twee jongemannen gezien'
In een eerdere uitzending van Opsporing Verzocht werden al beelden van het ongeluk en de inhaalmanoeuvre van de dader getoond. Na die uitzending kreeg de politie zo'n vijftig tips binnen met daarbij bruikbare reacties van getuigen.

LEES OOK: Schokkende beelden van ernstige aanrijding Breda in Opsporing Verzocht

Uit de verklaringen komt naar voren dat er twee mensen in de auto zaten. Vermoedelijk gaat het om twee jongemannen met een Noord-Afrikaans uiterlijk.

Slachtoffer in revalidatiecentrum
Het slachtoffer werd na het ongeluk in het ziekenhuis lange tijd in slaap gehouden. Hij herstelt nu verder in een revalidatiecentrum. De man kan nu een beetje lopen en zitten, maar het spreken lukt nog bijna niet, aldus de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.