Opnieuw tiener (15) opgepakt voor overval op huis met kinderen in Bergen op Zoom

18 december 2017 om 18:12
nl
De politie heeft een derde verdachte aangehouden voor een woningoverval in de Kerkstraat in Bergen op Zoom. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Halsteren.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De verdachte zit vast in een politiecel in Breda. De politie onderzoekt zijn rol bij de overval. Eerder deze maand pakte de politie al een jongen (17) uit Halsteren en een 14-jarige jongen uit Tholen op. Ook zij zitten nog vast.

Vuistslagen
Op vrijdagavond 15 september werden twee kinderen van 9 en 15 jaar die thuis waren door twee daders overvallen en bedreigd. De 15-jarige jongen deed de deur open toen er aan de voordeur werd gerammeld. Hij werd vervolgens overrompeld door twee jongens. Hij werd tegen de grond geslagen en kreeg ook nog een paar vuistslagen tegen zijn gezicht.

Een van de overvallers dwong het slachtoffer daarna kostbare zaken in huis aan te wijzen. De tweede overvaller hield intussen het 9-jarige broertje in bedwang. De overvallers gingen er vandoor met elektrische apparatuur, een mobiele telefoon en wat geld.

Bureau Brabant
De zaak werd behandeld in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Tips leidden tot de arrestatie van de tieners. Mogelijk is nu ook een derde jongen bij de overval betrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.