Video

Spanning stijgt in Glazen Huis in Breda: onzeker of streefbedrag van 77.777 euro wordt gehaald

29 december 2017 om 10:54
nl
De laatste loodjes wegen het zwaarst. Gerrit Kolsteren wil met zijn familie 77.777 euro ophalen voor de actie Serious Request van 3FM, door nagels te lakken in een eigen Glazen Huis in Breda.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Het streefbedrag van 77.777 euro is er niet zomaar. Het getal 7 speelde een opvallende rol in het leven van nagellakheld Tijn Kolsteren uit Hapert. Hij overleed op 7 juli om 7 minuten over 7 en hij werd begraven op de dag dat hij 7 jaar oud zou worden.

Breda is de stad waar zijn zoon Tijn vorig jaar voor een klein wonder zorgde, door in zijn eentje 2,6 miljoen euro op te halen voor het goede doel met nagels lakken. 

Tijn was ernstig ziek en hij overleed afgelopen jaar, hij werd zes jaar oud. Het Glazen Huis dat dit jaar op de Grote Markt in Breda staat, is een eerbetoon aan de kleine held.

Donaties lopen terug
De dj's van 3FM hebben hun glazen huis in Apeldoorn inmiddels verlaten, maar Gerrit lakt met familie en vrienden nog even door, tot en met zaterdagavond elf uur. Ruim 61.000 euro is er binnen, maar nu de actie in het 'echte' glazen huis is afgelopen, lopen de inkomsten terug.

"We gaan het zien hoe het de komende twee dagen gaat lopen, maar ik ben alvast supertrots op dit bedrag", vertelt de vader van Tijn.

Wachten op privacy instellingen...

In het Glazen Huis hangen de souvenirs van negen dagen lakken in Breda. Het broertje van Tijn, Ries, organiseerde met zijn klasgenoten een Winter Fair op zijn basisschool Het Palet in Hapert. Goed voor 809,70 euro. Ries lakt ook mee in Breda.

Commissaris van de Koning Wim van de Donk kwam langs en bracht een cheque mee: 11.111 euro. Verder zijn er bedankjes, kaartjes en een kindertekening: "Tijn ik ben fan van je", staat erop.

Kleine ogen
De ogen van vader Gerrit zijn wat klein na negen dagen lakken. Het is hem niet in de koude kleren gaan zitten. "Het is toch elf dagen, we hebben er nog twee te gaan en ik probeer er zoveel mogelijk te zijn. Ik voel me toch een beetje verantwoordelijk."

Maar moeite met uit bed komen heeft hij nog niet. "De dagen zijn lang maar ook heel leuk. Pas op de momenten dat je alleen bent wordt het emotioneel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.