Autobrand in Veen mogelijk wraakactie na ruzie over botsing

31 december 2017 om 11:00
Omroep Brabant
Autobrand in Grotestraat in Veen (Foto: Marcel van Dorst)
Omroep Brabant
Ook op de Groeneweg ging een auto in brand. (Foto: Bernt van Dongen/FPMB)
1/2 Autobrand in Grotestraat in Veen (Foto: Marcel van Dorst)
Voor de vierde nacht op rij zijn in Veen auto’s in brand gestoken. Een van de branden is mogelijk een wraakactie na een botsing op zaterdagmiddag. Daar ontstond ruzie over, met een vechtpartij tot gevolg.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Zaterdagnacht rond drie uur moest de brandweer uitrukken voor een autobrand aan de Groeneweg. De brandende auto van een 48-jarige man uit Veen stond op een afgesloten parkeerplaats van een supermarkt. De politie onderzoekt of de brandstichting een wraakactie is vanwege een botsing eerder op de dag.

Vechtpartij
Na een aanrijding tussen twee auto's op het parkeerterrein was er onenigheid over de afwikkeling. Er ontstond een vechtpartij. De politie hield drie mannen uit Veen (18,19 en 20 jaar) en een 31-jarige man uit Giessen aan.

Een vrouw (18) uit Nieuwendijk en een 19-jarige man uit Giessen deden aangifte van mishandeling. De eigenaar van de brandende auto is familie van het aangehouden trio uit Veen.

Nog een brand
Kort na middernacht brandde in de Grotestraat al een sloopauto volledig uit. De auto was geparkeerd vlak bij een huis. De politie hield een 21-jarige man uit Wijk en Aalburg aan. Terwijl de auto nog in brand stond, wilde hij een vuurwerkpakket aansteken. Na verhoor is hij weer vrijgelaten.

LEES OOK: Autowrak in brand gestoken op berucht kruispunt in Veen

Controle
Brandweerlieden hadden het vuur in beide gevallen snel onder controle. Desondanks gingen de auto's verloren.

Jaarlijks worden rond de jaarwisseling auto's in brand gestoken in het dorp. Inwoners vervingen zaterdag plaatsnaamborden voor borden met de tekst 'Veen vrije staat Sicilië'.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...