Dode man gevonden in flat Breda waar tweetal (26 en 27) van balkon sprong

9 januari 2018 om 17:41
nl
In de flatwoning aan de Roeselarestraat in Breda waar de politie dinsdagochtend een inval deed, is een dode man gevonden. De politie houdt hierbij ernstig rekening met een misdrijf. Een arrestatieteam ging de woning in de wijk Hoge Vucht binnen, omdat er wapens zouden liggen. Twee mannen (26 en 27) sloegen op de vlucht en sprongen van een balkon. Ze raakten zwaargewond.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Surveillerende agenten wilden rond half zes een auto controleren die in de wijk reed. Ze gaven de bestuurder een stopteken, maar die besloot er snel vandoor te gaan. De automobilist stopte bij de ingang van de flat. De twee inzittenden sprongen uit de auto en renden het gebouw in.

De agenten verloren de mannen uit het oog. In de auto vonden ze een tas met handvuurwapens.  Met behulp van een speurhond kon het spoor van de verdachten naar de flatwoning gevolgd worden.

Arrestatieteam
Vanwege de mogelijke aanwezigheid van wapens in de woning, haalde de politie er een arrestatieteam bij. Toen het arrestatieteam aan de voorkant van de woning binnenviel,  vluchtten de twee mannen via het balkon aan de achterzijde.  De verdachten sprongen vervolgens vanaf de derde verdieping naar beneden. 

Bij de sprong kwam één van de mannen op een lantaarnpaal terecht, de andere man viel op straat. Het duo raakte zwaargewond. Meerdere ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De verdachten zijn naar het ziekenhuis gebracht en worden daar bewaakt. Ze zijn buiten levensgevaar.

Identiteit
De politie begon meteen een groot onderzoek. Toen rechercheurs het appartement binnen gingen vonden ze het stoffelijk overschot van een man. Omdat niet duidelijk is, hoe de man om het leven is gekomen, zijn nog meer agenten op de zaak gezet.  De politie houdt bij het overlijden van de man ernstig rekening met een misdrijf.

De woning wordt volgens de politie minutieus uitgekamd. Ook wordt een buurtonderzoek gehouden.  Wie de verdachten en het slachtoffer zijn, is nog niet bekend. 

Geschrokken
Buurtbewoners reageren geschrokken op het nieuws. "Het moet niet gekker worden. Het lijkt wel of er elke dag iemand koud wordt gemaakt", aldus een omwonende. "Het slaat nergens meer op." Een echtpaar dat al 48 jaar in de wijk woont, vindt het erg triest allemaal: "Vroeger gebeurde dat soort dingen niet in Hoge Vucht. Het is niet prettig om te horen hoor."

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.