Bezorgde burgemeester Paul Depla over geweld in zijn stad: ‘Vreselijk wat er is gebeurd’

10 januari 2018 om 13:12
nl
‘Het is vreselijk wat er allemaal is gebeurd in de stad.’ De Bredase burgemeester Paul Depla maakt zich serieuze zorgen over de veiligheid naar aanleiding van recente geweldsincidenten in zijn stad. 'Het is geen fijne week geweest. Te veel incidenten, buitensporig geweld en een gruwelijke afloop. Dat is onacceptabel. Ik maak me zorgen, net als veel andere inwoners.'
Geschreven door

Afgelopen weekend werden twee huizen beschoten, woensdag vond de politie een dode man in een flat aan de Roeselarestraat in Breda. Bij hetzelfde voorval sprongen ook twee mensen vanaf een balkon op de derde etage naar beneden. 

Verband
De politie heeft vermoedens dat er een verband is tussen deze zaken. “Ik heb aan politie en justitie gevraagd om te onderzoeken of het incidenten zijn of dat er meer aan de hand is”, zegt Depla. 

 

 

 

Aan de andere kant vraagt de burgemeester aan de inwoners van zijn stad en woningcorporaties om alert te zijn, bijvoorbeeld in het geval van zwaarbeveiligde huurhuizen. “We moeten met z’n allen niet wegkijken voor wat er gebeurt in de straat, wijk of stad. Niet denken dat het jouw zaak niet is. Het kan iedereen overkomen dat er geweld op straat plaatsvindt.”

De burgemeester gaat met woningcorporaties in gesprek gaat over een aanpak. Depla: “Huizen die behangen zijn met camera’s daarvan zijn de bewoners of bang of ze hebben iets te verbergen. Die situaties moeten gemeld worden bij de politie. Misschien moeten we in de toekomst wel aanbellen bij dergelijke woningen?” 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.