Mogelijk tweede doorrijder bij ernstig ongeluk Eindhoven

10 januari 2018 om 14:23
nl
Bij de ernstige aanrijding op de Eisenhowerlaan in Eindhoven was mogelijk een tweede auto betrokken. Dit maakte de politie woensdag bekend. Een 45-jarige vrouw raakte zaterdagavond zwaargewond. Een bestuurder die haar raakte, reed door.
Profielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Maaike Cnossen

Het is volgens de politie niet uit te sluiten dat de vrouw enkele seconden vóór de aanrijding werd aangereden of aangetikt door een ander voertuig. Op de plek van het ongeluk werd een buitenspiegel gevonden. Die spiegel hoort niet thuis bij de auto van de andere verdachte, maar bij een tot nu toe onbekend gebleven BMW die tussen 1995 en 2000 is gebouwd.

Het ongeluk gebeurde zaterdag rond half twaalf ’s avonds. De Eindhovense stak met haar fiets een kruising over en werd geschept door een donkerkleurige auto. Die wagen werd later teruggevonden op de Boschdijk. De vermoedelijk bestuurder, een 29-jarige man, meldde zich een dag later bij de politie.

LEES OOK: Man (29) aangehouden na aanrijding Eindhoven, slachtoffer doorrijder buiten levensgevaar

Verdachte mogelijk onder invloed
De verdachte is de afgelopen dagen verhoord. Zijn rijbewijs bleek verlopen en de politie vermoedt op basis van verklaringen dat hij zeer roekeloos heeft gereden. Ook was hij mogelijk onder invloed was van verdovende middelen.

Specialisten hebben de auto van de man uitvoerig bekeken. Ook is er op de plek van de aanrijding sporenonderzoek gedaan. Daar werd de buitenspiegel van de BMW gevonden.


De politie weet nog niet wat er precies is gebeurd. Camerabeelden leverden tot nu toe niet een duidelijker beeld op. De politie is daarom nog steeds op zoek naar getuigen. Op het moment van het ongeluk zou er een rijtje auto’s voor de verkeerslichten hebben gestaan. De politie is ervan overtuigd dat de inzittenden van deze voertuigen iets hebben gezien van de aanrijding en dat nog niet hebben gemeld.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.