Mannen die van balkon vielen bij politie-inval in flat in Breda doen aangifte tegen politie

12 januari 2018 om 16:15
nl
De twee verdachten die afgelopen dinsdag van een balkon sprongen in Breda in hun vlucht voor een arrestatieteam doen aangifte tegen de politie. Dat laat advocaat Menno Buntsma weten. Hij vertegenwoordigt een van de twee gewonde mannen.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Volgens de advocaat zijn de mannen echter niet zelf gesprongen. Dat gebeurde volgens hem door toedoen van het arrestatieteam.


De Rijksrecherche onderzoekt het geweld dat de politie gebruikte bij de aanhouding. Dat gebeurt standaard in dit soort situaties, laat het Openbaar Ministerie weten. De aangifte tegen de politie wordt meegenomen in dit onderzoek.

Gebroken ribben en bekken

Met de cliënt van Buntsma gaat het naar omstandigheden redelijk. De man heeft zijn bekken en een aantal ribben gebroken. Ook heeft hij nog wat inwendige kneuzingen. Volgens zijn advocaat heeft hij het er goed vanaf gebracht. "Hij heeft een enorme smak gemaakt van drie hoog, recht op de stenen zonder dat iets zijn val heeft gebroken."

Het arrestatieteam viel dinsdagochtend de flat aan de Roeselarestraat binnen omdat er vuurwapens zouden liggen. De twee mannen van 26 en 27 jaar oud sprongen vervolgens van het balkon en raakten zwaargewond. In de flat lag een dode man.

'Ten val gekomen'
Buntsma en zijn collega Wesley Welten laten aan dagblad BN DeStem weten dat hun cliënten niet zijn gesprongen maar 'ten val zijn gekomen'.

De twee verdachten zijn vrijdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die besloot dat beide mannen zeker veertien dagen langer vast blijven zitten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.