Pizza liever niet contant betalen, Domino's in Roosendaal is overvallen meer dan zat

22 januari 2018 om 15:59
nl
Domino's Pizza aan de Boulevard in Roosendaal neemt extra veiligheidsmaatregelen na een reeks overvallen. Afgelopen donderdag was er opnieuw een gewapende overval. Betalingen met contant geld worden beperkt.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Vanaf komende dinsdag kun je in het filiaal 's avonds na acht uur alleen nog met je pinpas betalen. Bij bezorgers kun je nog wel contant betalen, maar ook dat gaat veranderen. "Op korte termijn willen we alle transacties alleen nog maar digitaal doen", vertelt mede-eigenaar Sander Bakx, van Domino's Roosendaal.

Bakx is de reeks overvallen meer dan zat. Afgelopen donderdag dreigde een man met een vuurwapen. Hij ging er met een onbekend bedrag vandoor. Ook in oktober en december vorig jaar werd de pizzeria overvallen.

Onveilig gevoel
"Je kijkt toch wat vaker om je heen. Collega's staan met een minder veilig gevoel in de zaak", weet Bakx. "Er heerst geen angstcultuur. We willen er wel alles aan doen om herhaling te voorkomen."

En dus moet op termijn al het contant geld eruit. "Als er niets te halen is, komen ze niet", gelooft Bakx. De manager investeert ook in andere extra veiligheidssystemen. Wat precies, kan en wil hij niet zeggen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.