Stephan na arrestatie van 17-jarige verdachte van keienongeluk: 'Ik hoop dat ik hem niet ken'

26 januari 2018 om 14:44
nl
De politie stond vrijdagmorgen aan de deur bij het prille gezin van Stephan Visser in Schijndel. Ze zullen toch niet komen vertellen dat ze op een dood spoor zitten, dacht hij nog. "We hadden al een tijdje weinig gehoord over het onderzoek naar het keienongeluk waardoor mijn vriendin Tynni ernstig gewond raakte.”
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Het tegendeel was waar. De kersverse vader van een gezonde dochter vertelt dat ze juist heel goed nieuws kregen. “Ze hebben een 17-jarige verdachte opgepakt en daar waren we natuurlijk erg blij mee.”

Zwanger
Tynni, de 32-jarige vriendin van Stephan reed eind juni met haar auto over de kei op de Structuurweg in Schijndel. Door die kei kreeg ze een klapband en botste met haar auto tegen een boom. Ze was op dat moment tien weken zwanger. Tynni liep een incomplete dwarslaesie op. Een week lang balanceerde ze op het randje van de dood. Ze werd kunstmatig in slaap gehouden. 

De politie laat weten dat er maar één kei op de weg lag. Eerder werd gesproken over meerdere keien. “Dat komt waarschijnlijk omdat de klap zo hard was, waardoor het leek alsof er meerdere stenen op de weg lagen”, legt politiewoordvoerder Els Reijnders uit.

Al eerder in beeld
Deze verdachte is in een eerder stadium ook verhoord door de politie samen met andere jongeren uit Schijndel. Waardoor hij nu wel is opgepakt wil de politiewoordvoerder niet  zeggen. “Hem wordt poging tot doodslag ten laste gelegd”, voegt ze er wel aan toe.

De juichstemming in Schijndel blijft toch een beetje uit bij Stephan. “Heel fijn dat ze nu een verdachte hebben, maar we zijn pas echt opgelucht als hij veroordeeld is.”

“We moeten het nieuws ook even laten bezinken, want het doet van alles met je. Mijn vriendin is geboren en getogen in Schijndel. Ons leven, onze familie, onze vriendenkring is verweven met Schijndel. Wat nu als wij de verdachte kennen? Ik hoop dat het een onbekende is, voor ons.” 

Andere prioriteiten
Stephan en zijn vriendin proberen zich ondanks alles te focussen op hun gezin. Twee weken geleden is Tynni bevallen van een gezonde dochter. "De zwangerschap begon spannend, maar het resultaat is prachtig", aldus Stephan. “De bevalling is heel natuurlijk en snel gegaan. Ik ben superblij dat het allemaal goed is gegaan”, zei hij al eerder. "Na alle ellende rondom het ongeluk is dit een erg mooie gebeurtenis. We willen en kunnen ons nu echt op iets anders focussen.”

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.