Politie vindt 90.000 euro cash en duizenden liters drugschemicaliën tijdens grote drugsactie

31 januari 2018 om 22:45
nl
De politie heeft ruim tienduizend liter chemicaliën en zo'n 90.000 euro contant geld gevonden. Dat werd bij elkaar verzameld tijdens de grote drugsactie van woensdag.
Profielfoto van Edwin Vossen
Geschreven door
Edwin Vossen

Om zes uur in de ochtend viel de politie tegelijkertijd op dertien verschillende locaties binnen. Later kwamen daar nog twee andere plekken bij. De vijftien woningen, winkels en loodsen werden uitgebreid doorzocht.

In totaal vond de politie 430 vaten met zout- en mierenzuur. Dat is genoeg om minimaal 21.000 kilo speed te maken. Dat zou ruim tien miljoen euro waard zijn.
LEES OOK: Grote drugsactie van de politie, vier mannen uit Geldrop opgepakt

Drugs, zes auto's en 90.000 euro contant geld
Tijdens het politie-onderzoek kwam er ook hennep voorbij.  In een pand stonden twintig pallets met attributen voor het produceren van hennep. Ook werden daar de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen.

Wachten op privacy instellingen...

 
Naast de productiemiddelen voor drugs, heeft de recherche zes auto's in beslag genomen en werd er bijna 90.000 euro contant geld gevonden. In een van de vijftien panden stond een vat methanol. Dat is een soort pure alcohol.

LEES OOK: Hondje doodgereden door politieauto bij drugsactie in Geldrop

Hasj, coke en speed
De politie vond ook nog een paar honderd gram hasj, een kleine hoeveelheid cocaïne en speed, drie geldmachines en een vuurwapen.

Tijdens de grote politie-actie zijn er vijf mensen aangehouden. Het vijftal zit momenteel nog vast. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.