Record: 75.000 bezoekers voor jubileumexpositie WeerZien in De Pont in Tilburg

1 februari 2018 om 15:19
nl
Bijna 75.000 mensen bezochten de afgelopen vier maanden de tentoonstelling WeerZien in het Tilburgse museum De Pont. Het is de best bezochte tentoonstelling in de geschiedenis van het Tilburgse museum. 'WeerZien' werd gehouden vanwege het 25-jarig jubileum van De Pont.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Met 75.000 bezoekers in een kwartaal werd de vorige topper 'de expositie van Ai Weiwei'  uit 2012  met gemak ingehaald. Daar kwamen toen in vier maanden tijd 60.000 bezoekers opaf.

Nog hoger  
Het is nog niet duidelijk waar de teller stopt voor 'WeerZien', op 18 februari is pas de laatste dag. Tijdens deze jubileumtentoonstelling van De Pont zijn speciale bruiklenen en stukken uit de eigen collectie te zien.

Na 18 februari begint een periode van ombouw waarin bepaalde onderdelen van WeerZien nog enkele weken te zien zijn. Zo blijft de inrichting van het grote plein, met de werken van onder andere Jan Dibbets, Katherina Grosse en Jeff Wall nog even intact.

Goedkoper
Gedurende de drie weken van ombouw tussen 18 februari en 10 maart heeft het museum een goedkopere entreeprijs. Op de donderdagavond blijft De Pont ook na de jubileumtentoonstelling gratis toegankelijk vanaf 17.00 uur. 

De Pont verwacht dat de volgende overzichtstentoonstelling ook een groot publiek zal interesseren. De Nederlandse fotografe Rineke Dijkstra toont dan tachtig van haar werken, vooral foto's, maar ook enkele bijzondere video's. 

Award
Dijkstra ontving eind vorig jaar de prestigieuze Hasselblad Award voor haar hele oeuvre.

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.