Smaadklacht van Klaas Otto tegen burgemeester van Bergen op Zoom en Bredase hoofdofficier afgewezen

21 februari 2018 om 10:32
nl
Het Openbaar Ministerie heeft de smaadklacht afgewezen van Klaas Otto tegen burgemeester Frank Petter van Bergen op Zoom en hoofdofficier van justitie Charles van der Voort in Breda. Volgens het parket in Den Haag zijn de uitlatingen te weinig concreet en specifiek om tot vervolging over te kunnen gaan. Dat meldt BN DeStem.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Klaas Otto, ex-motorclubgeneraal van No Surrender, deed in september aangifte tegen de burgemeester en de hoofdofficier. Otto was het zat dat hij steeds in verband wordt gebracht met dodelijke schietpartijen. Van der Voort suggereerde vorig jaar in de media dat hij er wat mee te maken heeft. Burgemeester Petter noemde Otto eerder een 'beroepscrimineel'.

Genuanceerd
Volgens het OM zijn de uitlatingen van Petter voldoende genuanceerd en vallen 'onder de vrijheid van meningsuiting'. Ook op basis van de uitlatingen van Van der Voort kan geen vervolging worden ingezet.

Het OM heeft Otto twee keer in verband gebracht met een plan om iemand te doden. De eerste keer was in 2016 rond een motorclublid in Vlaardingen. Vorig jaar gebeurde hetzelfde. Toen zou iemand de Bredase officier van justitie Greetje Bos willen doden. Bos leidt het onderzoek naar Otto.

De advocaat van Klaas Otto heeft gezegd in hoger beroep te gaan, aldus de krant.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.