Lozano mist topper tegen Feyenoord, drie wedstrijden geschorst na rode kaart tegen sc Heerenveen

23 februari 2018 om 07:38
nl
PSV-aanvaller Hirving Lozano is voor drie wedstrijden geschorst. Daardoor mist hij onder meer zondag de topper tegen Feyenoord. Ook kreeg hij één wedstrijd voorwaardelijk. Dat heeft de tuchtcommissie van voetbalbond KNVB bepaald. De aanklager eiste donderdagavond vier wedstrijden schorsing.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Dat was, zoals gebruikelijk, een wedstrijd meer dan het schikkingsvoorstel dat PSV niet accepteerde. De aanvaller werd met rood van het veld gestuurd tijdens de wedstrijd van PSV tegen sc Heerenveen. 

Kijk vrijdag om 14.00 uur LIVE naar de persconferentie van PSV op onze website

 

Wachten op privacy instellingen...

PSV pleitte bij de zitting van de tuchtcommissie van de KNVB donderdagavond voor vrijspraak. Lozano kreeg de rode kaart voor slaan. Directielid Peter Fossen van PSV haalde voor de tuchtcommissie hard uit naar scheidsrechter Higler, die de kaart gaf. De verklaring van de scheidsrechter zou volgens PSV onbruikbaar zijn.

Hierin gaat de tuchtcommissie dus niet mee. De tuchtcommissie nam de beslissing op basis van verklaringen van de arbitrage en tv-beelden. De commissie acht bewezen dat Lozano zich schuldig heeft gemaakt aan het slaan van tegenspeler Lucas Woudenberg. 

Door zijn schorsing mist Lozano onder meer de topper zondag tegen Feyenoord in Rotterdam. Lozano kan nog in beroep tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. De wedstrijd tegen Feyenoord mist hij echter sowieso.

'Beïnvloeding van de competitie'
Harrie Timmermans, voorzitter van de supportersvereniging van PSV, vindt het heel jammer dat Lozano zondag niet mee kan doen. Hij noemt het 'beïnvloeding van de competitie als de ene scheidsrechter voor een bepaalde handeling rood trekt en de ander niet'. "Zo is het gebrek aan kwaliteit van het scheidsrechterskorps van invloed op het sportieve", zegt hij.

Hij doelt hiermee op de beslissing van scheidsrechter Kevin Blom om Ajax-spits Klaas-Jan Huntelaar zondag voor een vergelijkbare overtreding geen rood te geven.   

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.