Harde maatregelen tegen dispuut van vrouwonvriendelijk carnavalsthema

24 februari 2018 om 22:25
nl
Het bestuur van het Eindhovens Studenten Corps (ESC) is dit jaar niet welkom bij academische plechtigheden van de Technische Universiteit Eindhoven. Ook krijgen de bestuursleden geen volledige bestuursbeurs. Het ESC wordt gestraft voor de affaire rond ESC-dispuut Aleph, dat een vrouwonvriendelijk thema had bedacht voor haar carnavalsfeest.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Aleph wilde voor het thema 'De wil van een vrouw doet er #nietoo' gaan, een parodie op de internationale #Metoo-discussie. Het College van Bestuur van de Technische Universiteit Eindhoven kreeg er lucht van en besloot al om het Eindhovens Studenten Corps (ESC) voorlopig geen subsidie te geven.

"Wij van Aleph weten natuurlijk, net als de rest, dat vrouwen tijdens carnaval geen zeggenschap hebben over hun eigen lichaam", schreef het dispuut op de Facebookpagina. Het bericht werd snel verwijderd. 

ESC nam zelf ook al maatregelen tegen het dispuut. Dispuutsleden hebben vier maanden geen toegang tot verenigingsactiviteiten en de rest van het collegejaar hebben de dispuutsleden geen toegang tot de E.S.C-sociëteit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.