Ontvoerde baby Hannah gevonden op vakantiepark in Duitsland, ouders aangehouden - Omroep Brabant

Ontvoerde baby Hannah gevonden op vakantiepark in Duitsland, ouders aangehouden

26 februari 2018 om 14:31
nl
Baby Hannah en haar ouders zijn terecht. De drie werden maandagavond tegen acht uur gevonden op een vakantiepark in het Duitse Bad Bentheim. De vader en moeder zijn aangehouden en de baby is in veiligheid gebracht. Het ziet ernaar uit dat Hannah in goede gezondheid verkeert.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door
Frits van Otterdijk

Hannah werd op maandagmorgen in Eersel ontvoerd door haar biologische ouders. De politie maakte zich grote zorgen over de veiligheid van het kindje en plaatste daarom direct een landelijke AMBER Alert.

Hannah was eerder bij een pleeggezin ondergebracht nadat in oktober 2017 bij haar gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken werden geconstateerd.

De ouders werden aangehouden voor mishandeling maar ontkenden. Los van de vermeende mishandeling wordt het tweetal ook in verband gebracht met diverse oplichtingszaken. De politie Gemert-Bakel zou een dossier hebben opgebouwd met verschillende aangiftes tegen het duo. 

Nu baby Hannah weer is gevonden en de ouders zijn gearresteerd, heeft de politie verzocht om de foto's van de drie niet meer te vertonen. Zulke foto's worden alleen maar getoond om de opsporing te versnellen. Daarna is het gebruikelijk om ze weer te verwijderen. 

Wachten op privacy instellingen...

Direct na de ontvoering startte de politie een grote zoekactie en riep mensen via Burgernet op om uit te kijken naar een donkere Mercedes ML 270 met het kenteken 94-GK-PB waarmee de ouders vluchtten. 

Tegelijkertijd werd door de recherche in Eindhoven op diverse manieren getracht in contact te komen met de ouders. Die acties, maar ook oproepen op social media, leidden tot tientallen reacties.

Vakantiepark

In de loop van de dag kwam bij de politie een tip binnen dat de donkere Mercedes en mogelijk gezochte vader waren gezien bij een vakantiepark in Bad Bentheim. Dat ligt bijna 150 kilometer van Eersel, net over de grens bij Enschede.

Wachten op privacy instellingen...

In nauw overleg met de Duitse collega’s werd onderzoek verricht op het vakantiepark. Hannah en haar ouders  bleken daar in een vakantiehuisje te zitten. Kort daarop konden de ouders worden opgepakt door het grensoverschrijdend politieteam Bad Bentheim.

Uitlevering

De ouders van Hannah zitten vast en hun uitlevering zal worden verzocht: “Hannah is in veiligheid gebracht en keert zo snel als mogelijk terug naar Nederland”, zo laat het onderzoeksteam weten.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.