Door ouders ontvoerde baby Hannah uit huis geplaatst vanwege mishandeling

26 februari 2018 om 17:22
nl
Baby Hannah die maandagochtend in Eersel werd ontvoerd door haar biologische ouders, was uit huis geplaatst vanwege vermoedens over mishandeling.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

In oktober vorig jaar werden bij het meisje gebroken ribben, een gebroken enkel en meerdere blauwe plekken geconstateerd en haar ouders werden aangehouden voor mishandeling. Dat staat in uitspraken van de rechtbank in Den Bosch over het verzoek van de Raad voor de Kinderbescherming om de baby uit huis en onder toezicht te plaatsen.

Voor het letsel was geen medische oorzaak. Wie het heeft veroorzaakt is voor zover bekend nog niet vastgesteld. De beide ouders ontkennen dat ze het kindje hebben mishandeld.

Het meisje was nog maar amper anderhalve maand oud toen ze in het ziekenhuis werd opgenomen en onder toezicht werd geplaatst van Jeugdbescherming Brabant. Een tante en een oom ontfermden zich over het meisje. De ouders hadden onder begeleiding contact met het baby'tje.

Uithuisplaatsing

Op 11 januari werd de uithuisplaatsing voor het laatst met drie maanden verlengd, voor de veiligheid van het meisje. Volgens de uitspraak weigerden de ouders hulp en was de vader niet meer bij het gezin betrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.