Video

De Efteling krijgt een extra parkeerplaats aan de oostzijde van het park

27 februari 2018 om 16:22 • Aangepast 20 november 2020 om 19:06
nl
De Efteling wil een nieuwe parkeerplaats aanleggen met ongeveer 1500 plekken. Ook moet er een extra toegangsweg komen om files op drukke dagen te verminderen. De gemeente Loon op Zand heeft deze plannen dinsdag bekendgemaakt.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Het park wil op lange termijn uitbreiden met acht hectare. Het doel is om in 2030 zeven miljoen bezoekers per jaar te halen. Daarom wil het sprookjespark beter bereikbaar zijn.

De nieuwe parkeerplaats komt aan de Midden-Brabantweg te liggen, ten oosten van het park. De extra toegangsweg langs de Horst is bedoeld voor verkeer dat uit het zuiden komt, tijdens drukke dagen. De huidige route langs de Europalaan blijft het belangrijkst. De nieuwe route loopt ten zuiden van het park over bestaande wegen, die worden aangepast.


Verwacht wordt dat het nieuwe parkeerterrein op zijn vroegst in 2020 klaar zal zijn. Dit is afhankelijk van de snelheid waarmee het aantal Eftelingbezoekers gaat groeien. Ook zal het terrein alleen tijdens echte topdrukte worden opengesteld, met een maximum van 74 dagen per jaar.
 
De plannen zijn nog niet definitief en liggen per 1 maart ter inzage. De gemeenteraad van Loon op Zand neemt na de zomer een beslissing. 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.