Gevaarlijke spoorwegovergang in Orthen mag afgesloten worden voor auto's en motoren

1 maart 2018 om 14:02
nl
De gemeente Den Bosch mag de spoorwegovergang in de wijk Orthen voorlopig afsluiten voor auto's en motoren. De rechtbank heeft donderdag een verzoek van buurtbewoners afgewezen om die afsluiting tegen te houden.
Profielfoto van Rebecca Seunis
Geschreven door
Rebecca Seunis

In januari van dit jaar viel een fietsster op de spoorwegovergang. Zij raakte bewusteloos en ontsnapte aan de dood. Het college van burgemeester en wethouders besloot daarop de overgang in Orthen te sluiten voor gemotoriseerd verkeer en een haakse oversteek te maken voor fietsers en voetgangers. 

Slecht bereikbaar

Een omwonende maakte hiertegen bezwaar bij de gemeente en vroeg de voorzieningenrechter de gemeente voorlopig te verbieden de overgang af te sluiten. Sommige omwonenden willen liever niet omrijden en vrezen dat ze slecht bereikbaar worden voor bezoek.

ProRail heeft laten weten dat er regelmatig fietsers vallen op de overgang. Na het incident in januari hebben het college en ProRail besloten dat de situatie veiliger wordt als fietsers de spoorwegovergang haaks op de rails passeren en gemotoriseerd verkeer de overgang niet langer mag gebruiken. 

Omrijden
Volgens de gemeente is de alternatieve route veilig en wordt er nog een tweede alternatieve route gecreëerd. De alternatieve routes zijn ongeveer anderhalf en twee kilometer langer dan de huidige route via de spoorwegovergang. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.