Justitie gaat in hoger beroep tegen vonnis voor politiemol Mark M.

2 maart 2018 om 11:28
nl
Het Openbaar Ministerie heeft hoger beroep ingesteld in de strafzaak tegen de politiemol Mark M. Hij werd twee weken geleden door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot vijf jaar cel voor het lekken van vertrouwelijke gegevens. Maar volgens justitie is er voldoende bewijs dat hij hiermee ook geld heeft verdiend.
Profielfoto van Frits van Otterdijk
Geschreven door

M. werkte bij de Nationale Recherche in Eindhoven en  lekte politie-informatie. De rechtbank veroordeelde de 31-jarige hoofdverdachte uit Weert tot vijf jaar gevangenisstraf voor het overgrote deel van de verdenkingen, maar sprak hem bij de verdenking 'passieve ambtelijke omkoping' vrij voor het onderdeel ‘het aannemen van geld’.

De celstraf kwam overeen met de eis van justitie. Toch neemt het Openbaar Ministerie hier geen genoegen mee. Volgens justitie is van belang dat in hoger beroep ook de verdenking van omkoping 'in volle omvang' aan het gerechtshof wordt voorgelegd.

Omkoping
Justitie heeft daarnaast ook hoger beroep ingesteld tegen de vrijspraken van omkoping bij de drie andere betrokkenen, een 48-jarige man uit Veldhoven,  32-jarige man uit Geldrop en 39-jarige man uit Veldhoven. Ook in deze kwesties meent het Openbaar Ministerie dat hiervoor voldoende feiten op tafel liggen om tot een bewezenverklaring te komen.

Corruptie
Ook de veroordeelde Mark M. kan zich niet vinden in het vonnis. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijper tekende 22 februari al hoger beroep aan tegen de uitspraak van de rechtbank. Kuijpers is het er niet mee eens dat M. is veroordeeld voor corruptie. "Terwijl hij met honderden criminelen contact zou hebben gehad en daarbij niets is gebleken van enige betaling."

LEES OOK:

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.