Video

Advocaat verdachte keienongeluk Schijndel: 'Ik weet niet wie de steen op de weg heeft gelegd'

9 maart 2018 om 09:53
nl
De drie jongens die verdacht worden van het veroorzaken van het keienongeluk in Schijndel hebben volgens de advocaat van één van hen bekend die avond op de plek van het ongeluk te zijn geweest. “Wie de steen op de weg heeft gelegd, is onduidelijk”, zegt advocaat Irene Klein vrijdagochtend in het programma WAKKER van Omroep Brabant.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

 

Klein is de advocaat van de 19-jarige verdachte, de oudste van de drie. Donderdag bepaalde de rechtbank in Breda dat de drie, jongens van 17, 18 en 19 jaar, vrij komen. Wel moeten ze een enkelband dragen. Deze beslissing noemt de advocaat een ‘goede keuze’. Het gaat volgens haar om minderjarige verdachten. “Bij minderjarigen is de gevangenis een uiterst strafmiddel”, zegt ze. “Dat ze nu met strenge voorwaarden naar buiten kunnen, is daarom een terechte beslissing.”

Haar cliënt is weliswaar negentien, maar volgens zijn advocaat hebben verschillende deskundigen geadviseerd dat ook hij volgens het jeugdrecht berecht moet gaan worden. Wanneer er een inhoudelijke behandeling komt in deze zaak is volgens haar nog niet bekend.

Streng huisarrest
Dat de jongens nu met een enkelband zijn vrijgelaten, betekent volgens de advocaat concreet dat ze huisarrest hebben en dat dit streng wordt gecontroleerd. Ze kunnen naar school, naar hun stageplek en naar hun werk. Daarna moeten ze terug naar huis, legt ze uit. 

Verder geldt een contactverbod met het slachtoffer van het ongeluk. Ook geldt een locatieverbod, dit houdt in dat ze niet in haar buurt mogen komen. Bij het ongeluk raakte de 32-jarige Tynni Habraken, ook uit Schijndel, zwaargewond. Ze was op dat moment zwanger.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.