Piet die stempassen aanbood, ligt niet wakker van dreigement burgemeester: 'Ik ben wel wat gewend'

15 maart 2018 om 20:48
nl
Piet uit Sprang-Capelle die twee stempassen te koop aanbood op Marktplaats, ligt niet wakker van de dreigementen van burgemeester Nol Kleijngeld van Waalwijk. Die wil dat politie en justitie een onderzoek instellen omdat de verkoop van stempassen verboden is. "Ik schrik niet zo gauw, ik ben wel wat gewend", reageert Piet.
Profielfoto van Peer van den Heuvel
Geschreven door

Piet zelf ziet de ernst van de zaak niet, ook al kreeg hij donderdag een paar keer de politie aan zijn deur: "Ik laat ze gewoon buiten staan, ik heb ze niks te melden. Ze moeten maar boeven gaan vangen in plaats van zich met deze onzin bezig te houden."

Piet bood op de verkoopwebsite zijn stempassen voor de gemeenteraadsverkiezingen en het sleepwetreferendum te koop aan.

'Een grap'
Achteraf stelt hij dat hij de stempassen niet echt wilde verkopen: "Het was eerder een grap. Blijkbaar mag de stempas niet aan iemand anders geven. Dat wist ik niet en dat interesseert me ook helemaal niks." Zelf vindt hij alle opschudding die hij heeft veroorzaakt 'wel leuk'. "Het trekt wel de aandacht."

Het Openbaar Ministerie heeft Piet via Marktplaats opgeroepen de advertentie te verwijderen, zodat het niet tot vervolging hoeft over te gaan. Dat heeft hij vervolgens maar gedaan. 

'Democratie beschermen'
Burgemeester Kleijngeld nam de verkoopplannen van Piet wel serieus: "Het stemrecht is de basis van het vertrouwen dat wij hebben in de democratie. Dat moeten wij beschermen", vertelt hij.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.