PSV wint na rode kaart voor VVV-spits Ralf Seuntjens nog vrij makkelijk van VVV

17 maart 2018 om 19:30
PSV heeft weer drie punten gepakt in de jacht op de landstitel. Na een tam eerste uur hielp VVV-spits Ralf Seuntjens de Eindhovenaren in het zadel. Hij moest met twee gele kaarten van het veld. Met een man meer scoorde PSV drie keer: 3-0.

Als je alleen naar de uitslag kijkt dan lijkt PSV een makkelijke avond te hebben gehad tegen VVV. Zo simpel was het niet, PSV speelde een uur lang in een laag tempo. De Eindhovenaren speelden mat. Seuntjens hielp de ploeg van trainer Phillip Cocu met een domme duw in de rug van Jorrit Hendrix. Het leverde hem zijn twee gele kaart op, dus moest hij met rood van het veld. Met een man meer zette PSV direct druk op het doel van VVV. Tien minuten na de rode kaart leverde dat een doelpunt op. Marco van Ginkel kreeg de bal eerste nog op zijn lichaam, vervolgens kopte hij hem binnen.

Tien minuten voor het laatste fluitsignaal kwam PSV op 2-0. Steven Bergwijn leverde een fraaie assist op Hirving Lozano, de Mexicaan gleed de bal binnen. Drie minuten later was het weer raak. Luuk de Jong kreeg een duwtje in de rug en ging naar de grond, PSV kreeg een penalty. Van Ginkel schoot die overtuigend binnen.

'Bevrijdend'
Marco van Ginkel was blij met de 1-0. "Dat was heel bevrijdend. Daarvoor hadden we wat kleine kansjes, maar die maak je niet. Na de 1-0 hebben we er nog meer druk op gezet, dan maak je het goed af. De eerste helft was wat slomer, hadden we wat meer balverlies. Maar in de tweede helft is VVV bijna niet op onze helft gekomen. Dat hebben we goed gedaan."

De aanvoerder maakte zelf de 3-0, vanuit een strafschop. In het stadion maakt geen enkele PSV-fan zich zorgen als Van Ginkel achter de bal staat. "Als je naar de statistieken kijkt, dan is dat waar. Ik heb er zeven gemaakt, van de zeven. Dat is een lekker gemiddelde. Ik zie het altijd als een nieuwe kans om een goal te maken. Gelukkig ging de bal er weer in."

Omroep Brabant hield de wedstrijd live bij, lees hieronder het verslag

90' Er zijn nog kansen voor PSV om een vierde treffer te maken. Maar de 4-0 blijft uit.

88' Mauro Junior lijkt op weg naar de vierde PSV-treffer. Na een fraaie solo stuit hij op Unnerstall.

87' Armando Obispo maakt zijn debuut in het eerste elftal van PSV. De negentienjarige centrale verdediger speelt al bijna zijn hele leven voor de club uit Eindhoven.

83' GOAL! Licht duwtje in de rug van Luuk de Jong. De spits gaat naar de grond en PSV krijgt een strafschop. Hirving Lozano vraagt aan Marco van Ginkel of hij de strafschop mag nemen, maar de aanvoerder gaat zelf achter de bal staan. Van Ginkel maakt geen fout en zet PSV op 3-0.

80' GOAL! PSV komt op 2-0. Steven Bergwijn lijkt zelf in de verre hoek te gaan schieten, maar doet dat niet. De buitenspeler geeft een prima assist op Hirving Lozano. De Mexicaan glijdt de bal binnen.

74' PSV krijgt enkele mogelijkheden om de score te verdubbelen. De ploeg is echter te slordig in de aanval om de mogelijkheden uit te spelen.

68' GOAL! PSV komt op voorsprong. Aanvoerder Marco van Ginkel krijgt de bal op zijn lichaam, daarna reageert hij snel en goed. Met de kop werkt hij de bal in het VVV-doel.

66' Grote kans voor Steven Bergwijn. Unnerstall brengt redding. Niet veel later staat de Duitse goalie ook op de goede plaats bij een schot van afstand van Jorrit Hendrix. Het blijft 0-0.

60' Daar was bijna de openingstreffer voor PSV. Daniel Schwaab kopt vanuit een corner op de lat.

58' Rood! Ralf Seuntjens maakt een overtreding op Jorrit Hendrix. De spits krijgt geel, zijn tweede van de wedstrijd. VVV moet met tien man verder. De vrije trap die volgt gaat via de muur over.

57' Luuk de Jong voorkomt een grote kans voor VVV. Romeo Castelen krijgt de bal op nog geen tien meter van Jeroen Zoet. Voor de buitenspeler uit kan halen loopt De Jong de bal van zijn voet af.

55' Gevaarlijke corner van PSV. Maar de bal valt eigenlijk precies goed voor VVV. Geen kans voor de thuisploeg.

51' Eerste poging van PSV in de tweede helft komt van Steven Bergwijn. De aanvaller schiet naast het duel van VVV.

46' Dezelfde elf staan bij PSV aan de aftrap voor de tweede helft. Na een voorzichtig fluitconcertje voor het ingaan van de rust, schreeuwt het publiek de ploeg nu direct naar voren.

40' En wéér is PSV dichtbij een doelpunt. Kopbal van Luuk de Jong van dichtbij, Unnerstall krijgt er nog net een handje tegenaan.

37' Bijna maakt Lozano een Luuk de Jong-achtige wereldgoal. Maar z'n omhaal gaat rakelings naast. Vlak daarvoor ook nog een mooie knal van Arias, die Unnerstall goed weg bokst.

32' Verdedigend gaat het af en toe flink mis bij PSV. Nils Röseler mag zomaar vrij koppen uit een vrije trap, maar de bal verdwijnt in de handen van Zoet.

31' VVV krijgt wat meer ruimte om te voetballen, maar PSV blijft het gevaarlijkst. Schotje van Bergwijn mist kracht en richting en belandt in de handen van keeper Unnerstall.

21' Daar zijn de volgende PSV-kansen. Twee keer Lozano. Eerst recht op Unnerstall, dan een rollertje.

19' Chuckie Lozano probeert het vanuit een moeilijke hoek ineens. Z'n schot in de korte hoek wordt stijlvol gepakt door keeper Unnerstall.

16' Botsing in het Venlose strafschopgebied. Luuk de Jong heeft pijn, net als VVV-speler Moreno Rutten. Maar ze kunnen zo te zien allebei verder. Ook Steven Bergwijn loopt even moeilijk, die kreeg een beukje van Jerold Promes.

11' Een minuut applaus voor Lennart Thy. De spits van VVV ontbreekt vanavond in de wedstrijd tegen PSV om het leven van een ander te redden.

7' De allergrootste kans is na een kleine 7 minuten voor VVV'er Jerold Promes. Die duikt na een vrije trap schathemeltjevrij voor Jeroen Zoet op, maar krijgt de bal naast.

6' Weer een grote kans voor PSV. Kopbal van Luuk de Jong gaat millimeters naast.

4' De eerste kans is voor Steven Bergwijn. Zijn schot verdwijnt recht in de handen van VVV-keeper Unnerstall.

3' PSV begint stormachtig. Nog geen echte kansen, maar in de eerste minuten staan er regelmatig 21 spelers op de helft van VVV.

1' De wedstrijd is begonnen. Na een fraaie licht- en vuurwerkshow draait het nu om voetbal.

Opstelling
Hirving Lozano staat weer in de basis bij PSV. De Mexicaan keert terug na een schorsing. Ook Jorrit Hendrix staat weer in de startopstelling. Het zijn twee van de elf spelers die 'ballen moeten tonen'. Cocu wil een reactie zien van zijn ploeg na de 5-0 nederlaag tegen Tilburg van vorige week.