Slachtoffers ongeluk bij Helmond waren 24 tot 49 jaar; vrachtwagenchauffeur uit Heusden zwaargewond

20 maart 2018 om 07:27
nl
Bij het ongeluk van maandagmiddag op de N270 in Helmond zijn een vrouw van 24 en vier mannen van 27 tot 37 jaar om het leven gekomen. De politie heeft dit gemeld. Ze komen uit Roemenië. De vier mensen die bij het ongeval zwaargewond raakten, variëren in leeftijd van 36 tot 49.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De dodelijke slachtoffers zaten in een busje dat rond kwart over vier op de weg van Helmond naar Deurne frontaal op een vrachtwagen botste. Eén van de vier mensen die zwaargewond raakten, was de 48-jarige bestuurder van de vrachtwagen uit Heusden (gemeente Asten). De drie andere mensen die de botsing overleefden, zaten in het busje. Alle inzittenden hiervan werkten bij Van Rooi Meat in Helmond. 

Oorzaak nog onbekend
De oorzaak van het ongeluk wordt nog steeds onderzocht. Om de juiste toedracht te achterhalen is onder meer gesproken met getuigen en is bloed afgenomen bij de bestuurder van de bestelbus. De politie is overigens te spreken over de hulp die weggebruikers hebben verleend. Ze maakte verder bekend dat er slachtofferhulp is geboden aan getuigen en andere betrokkenen.

Op de plek van de crash lag dinsdagmorgen nog een veiligheidshesje en waren er bandensporen in de berm. Verder herinnerde niets aan de vreselijke botsing.

Wachten op privacy instellingen...

Vaker raak op N270
Op de weg tussen Helmond en Deurne gebeuren wel vaker ongelukken, soms met dodelijke afloop, maar nog nooit zo ernstig als maandagmiddag. De ongevallen leidden onder meer tot raadsvragen en maatregelen van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Deurne.

Provinciebestuurder Christophe van der Maat werd gisteren na het ongeluk gebeld. Van der Maat: "Dan ben je echt wel even stil. Vreselijk als je dit nieuws krijgt."

Aanpakken
De veiligheid op de N270 heeft al langer de aandacht van de provincie. Van der Maat: "We hebben eerst gekeken naar het deel van Deurne tot aan de Limburgse grens. Daar zijn de afgelopen jaren de meeste ongelukken gebeurd. We gaan daar nu beginnen met het verbeteren van de weg. Zo wordt de weg breder gemaakt en worden er parallelwegen aangelegd."

Nu wordt het gedeelte van Deurne naar Helmond onderzocht. Die weg is een stuk drukker en dus lastiger om aan te pakken. Voor de zomer hoopt Van der Maat de resultaten van het onderzoek binnen te hebben. "Ik ben nu nog gemotiveerder om deze weg aan te pakken." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.