Reinier Robbemond maakt seizoen af als hoofdtrainer van Willem II

20 maart 2018 om 09:21
nl
Reinier Robbemond blijft tot het einde van het seizoen hoofdtrainer van Willem II. Hij stond na het vertrek van Erwin van de Looi tijdens de wedstrijden tegen PSV en FC Twente al als interim-trainer aan het roer bij de Tilburgse club.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

"We hebben ervoor gekozen om het seizoen met de huidige technische staf af te maken", zegt technisch directeur Joris Mathijsen op de website van Willem II. "Reinier kent de staf en spelersgroep goed en over het vertoonde spel en behaalde resultaten tegen PSV en FC Twente zijn wij tevreden."

Goede beslissing
De oefenmeester zelf is blij met de verlenging van zijn periode als hoofdtrainer bij Willem II. "Het doet mij goed dat de club het vertrouwen aan mij en de rest van de staf heeft gegeven om het seizoen af te maken. We willen de laatste zes speelronden de lijn van de afgelopen wedstrijden voortzetten en het maximale resultaat behalen." Ook Ben Rienstra is tevreden met de beslissing van de club. "Reinier was hier al dus hij kent de groep. We hebben het al vaker gezegd maar we staan achter deze staf."

Wachten op privacy instellingen...

Vertrouwen
Onder leiding van Robbemond won Willem II met 5-0 van PSV en werd er gelijkgespeeld bij directe concurrent FC Twente (2-2). "Natuurlijk spelen die resultaten mee in de beslissing van de club. Maar ook de manier van voetballen valt op bij de clubleiding. We spelen met vertrouwen", zegt Robbemond. Volgens Rienstra is er wel het een en ander veranderd aan de manier van voetballen van de Tilburgers. "We spelen nu 4-3-3, maar dat waren we ook al van plan toen de trainer (Erwin van de Looi, red.) er nog was."


Robbemond was assistent-trainer onder Van de Looi. Nadat de hoofdtrainer opstapte omdat fans 'teveel energie in Erwin van de Looi steken in plaats van het steunen van de ploeg'. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.