Video

Honderden mensen op de been bij stille tocht voor doodgeschoten Kaan S. (26) in Breda-Noord

10 april 2018 om 17:19
nl
Vrienden en familie van de 26-jarige Kaan S. hebben dinsdagavond meegelopen in een stille tocht om de Bredanaar te herdenken. S.werd zondagavond doodgeschoten in een flat aan de Sandenburgstraat in Breda.
Geschreven door

Er kwamen honderden belangstellen af op de herdenkingstocht. De stoet vertrok om acht uur vanaf de Cruyff Court aan de Hamdijk in Breda-Noord. De route leidde langs het huis van Kaan in dat deel van de stad.  Daar is een herdenkingsplek ingericht. 

De deelnemers droegen fakkels, witte ballonnen en rozen. Sommigen hadden een Turkse vlag meegenomen. Voorop liep de moeder van Kaan met een foto van haar zoon. 

'Verlies verwerken'
Voor de moeder van Kaan was de stille tocht 'belangrijk om het verlies te kunnen verwerken en af te sluiten', zo vertelde ze aan de verslaggever van Omroep Brabant. Een vriend van Kaan omschreef hem als 'zo'n lieve jongen.'

"Ik sta hier met een brok in mijn keel", zegt Fran Wezel, die in dezelfde flat als S. woont. "Het is indrukwekkend dat er zoveel mensen zijn." Ook Marouane Errahmounie kan het nauwelijks beseffen. Hij is bevriend met de familie. "Het was echt een goede jongen. Hij was behulpzaam en lief."

'Ripdeal'
S. is vermoedelijk slachtoffer geworden van een ripdeal, denken buurtbewoners. Getuigen hebben zondagavond mannen met bivakmutsen weg zien rennen. Ze zouden een jachtgeweer bij zich hebben gehad. Bij hun vlucht lieten ze een tas met een nog onbekende inhoud achter

Dinsdagmiddag meldde de politie dat het slachtoffer is geïdentificeerd en dat de familie op de hoogte is gebracht. Woensdag vindt sectie op het stoffelijk overschot plaats. 

Wachten op privacy instellingen...

Groot onderzoek
S. stond volgens de politie niet ingeschreven op het adres in de wijk IJpelaar. Mogelijk was er sprake van onderhuur. De politie werkt met 25 rechercheurs aan de zaak. In het belang van het onderzoek worden geen verdere mededelingen gedaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.