Gemeente Breda: 'Supporters Willem II moeten herstel van kunstwerk betalen'

16 april 2018 om 16:18
nl
De gemeente Breda wil de kosten om het kunstwerk De Trechterman langs de A27 weer rood te maken verhalen op de supporters van Willem II. Die verfden het kunstwerk in de nacht van vrijdag op zaterdag rood-wit-blauw. De gemeente schat de herstelkosten op zo'n vijftienhonderd euro.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

De ludieke actie van de supporters ging vooraf aan de streekderby tussen NAC en buurman Willem II. De supporters van beide clubs staan ieder jaar garant voor een aantal opvallende acties. Zo rolde de NAC-aanhang dit weekend de rode loper uit voor hun concurrenten.

Onnodige kosten samenleving
De gemeente Breda ziet de humor van de actie wel in maar wil de kosten toch op de supporters proberen te verhalen. "Hoewel we het waarderen dat Willem II-supporters zich van hun artistieke kant laten zien en zich in dit geval letterlijk tot heuse kunstschilders ontpoppen, zouden we een volgende keer toch liever zien dat ze hun verfwerk gewoon tot hun eigen kozijnen beperken. Dat voorkomt de samenleving onnodige kosten", laat een woordvoerder weten.

Na de actie van de Tilburgse fans verfden NAC-supporters de Big Funnelman, zoals het kunstwerk officieel heet, geel-zwart. Die verflaag bleef echter niet lang zitten. De enorme regenbuien van zaterdag op zondag toverden de Tricolore-Trechterman grotendeels weer tevoorschijn.

Wachten op privacy instellingen...

 

Viaduct
Ook de gemeente Tilburg zinspeelt op een schadevergoeding en wil ook de kosten van het reinigen van het viaduct verhalen op de ‘schilders’.  “Aanstootgevende teksten verwijderen wij ook van de viaducten en dat geldt natuurlijk ook voor aanstootgevende kleuren”, zegt een woordvoerder van de gemeente met een knipoog. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.