‘Eindhoven is geletruidrager Nederlandse economie’, burgemeester trots op grote groei - Omroep Brabant
Video

‘Eindhoven is geletruidrager Nederlandse economie’, burgemeester trots op grote groei

24 april 2018 om 08:56
nl
Het is eigenlijk geen verrassing meer: Eindhoven heeft opnieuw de grootste economische groei van Nederland. Maar dat maakt burgemeester John Jorritsma niet minder trots. “We staan volop in de belangstelling.”
Profielfoto van Saskia Nelissen
Geschreven door

De economie groeide afgelopen jaar in Eindhoven met 4,9 procent. Samen met Almere heeft Eindhoven daarmee de grootste groei van Nederland. 

“We zijn de geletruidrager als het gaat om de Nederlandse economie”, zegt burgemeester Jorritsma dinsdagochtend in het radioprogramma Wakker! op Omroep Brabant. “Naast een sportieve prestatie, zoals PSV die leverde, hebben we deze klapper! Dat stemt zeker tot tevredenheid. We doen het met z’n allen. Het MKB, maar ook grote bedrijven als ASML en Philips. Allemaal dragen we bij.”

“Door de successen en grote groei staan we volop in de belangstelling, in binnen- en buitenland. Iedereen wil meekijken hoe wij in de Brainport-regio dit succes realiseren. Dat is iets op trots op te zijn. Maar er moeten daarom ook centjes bij”, zegt Jorritsma.

Gouden handjes en knappe koppen

Hij doelt met deze uitspraak op geld van het Rijk. Vorige maand liet het kabinet weten 130 miljoen euro in Brainport Eindhoven te investeren.  

LEES OOK: Jorritsma tevreden met erkenning voor Brainport: 'Ik krijg van Sinterklaas ook niet alles'


“Onze regio wordt maar liefst zes keer genoemd in het regeerakkoord. Het is in Den Haag doorgedrongen hoe belangrijk Eindhoven voor Nederland is.” De High Tech Campus in Eindhoven is de slimste vierkante kilometer van Nederland en als het aan Jorritsma ligt, blijft dat komende jaren ook zo. “Om dat vol te houden, is er geld nodig”, vertelt Jorritsma. 

“Niet alleen geld om ‘de gouden handjes’ en ‘knappe koppen’ te vinden voor onze bedrijven, maar ook om ze hier te houden. Het Rijk moet meehelpen met het faciliteren van cultuur en sport, om mensen die hier werken de ruimte te bieden om gebruik te maken van het goede leven. Net als in de Randstad. Vandaag zitten we opnieuw om tafel.” 

Video: Wat is Brainport? 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.