Video

(Bijna) geen bussen in Brabant door staking: 'We willen resultaat'

30 april 2018 om 07:25
nl
Er rijden maandag en dinsdag bijna geen bussen in onze provincie. De buschauffeurs leggen het werk neer, omdat ze ontevreden zijn over de werkdruk van hun baan. Alleen in Eindhoven rijden een paar bussen.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

De Druiventros
Chauffeur Sooi van Weegberg is maandag al vroeg aanwezig op de busremise aan de Fatimastraat in Tilburg. Net als op andere stations verzamelen de chauffeurs daar, om vervolgens samen naar restaurant De Druiventros te gaan.

Vanaf daar gaan ze door naar het provinciehuis. Van Weegberg: "Ik verwacht dat er zo'n driehonderd chauffeurs aanwezig zullen zijn. We willen graag even praten met Christophe van der Maat, de gedeputeerde vervoer."

 

 

Meivakantie
Is de meivakantie eigenlijk wel een goed moment om te staken? Van Weegberg: "De vakantie is per definitie een goed moment om te staken. Scholieren zijn een groot deel van onze klanten, en die zijn nu vrij."

Heeft de staking geen succes, dan volgen minder publieksvriendelijke acties. "Dan zullen er meer mensen last van hebben. We gaan van publieksvriendelijk naar werkgevers-onvriendelijk" aldus Sooi.

Resultaat
En dat mag van Van Weegberg snel gebeuren. "We willen nu wel resultaat. Na vijf maanden mag er wel wat garen op de klos komen." En hoe snel is snel? "Morgenvroeg om acht uur verwachten we dat er bij het kruisje getekend is. Maar dat zal wel nog niet!"

Deze bussen rijden wel
Busvervoerder Hermes laat weten dat een aantal bussen rond Eindhoven vandaag wel rijden. Het gaat onder andere om een bus van en naar Eindhoven Airport. De bussen rijden wel op onregelmatige tijden.

Heb jij last van de staking, schakel dan ons Brabants Buske in:

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.