Will hielp het kind (7) dat werd gebeten door pitbull in Wijbosch: 'Het was geen prettig gezicht'

1 mei 2018 om 15:32
nl
In Wijbosch werd dinsdagmiddag een meisje van zeven in haar gezicht gebeten door de hond die ze samen met haar oma aan het uitlaten was. Will Claassen zag het allemaal gebeuren en verleende meteen eerste hulp, terwijl haar man de hond wegbracht.
Profielfoto van Wim Heesterbeek
Geschreven door

"Ik stond toevallig in de huiskamer, toen ik buiten van alles hoorde. Ik keek naar buiten en zag ik dat die hond met dat kindje aan het schudden was", vertelt ze. "Toen ben ik meteen naar buiten gerend."

Pitbull
"De oma was met haar kleindochter de hond van kennissen aan het uitlaten. Toen aaide het meisje de hond en die heeft toen in haar gezicht gebeten. Ik heb het allemaal zien gebeuren", vertelt Will nog steeds een beetje aangedaan.

Het gaat om een pitbull, een mix van diverse rassen waaronder een Amerikaanse Stafford. Dat bevestigt de familie van de eigenaar van de hond. Ook een buurtbewoner heeft dit gehoord. "Toen we de ambulance belden, wilden ze weten wat voor hond het was. De oma zei toen dat het om een pitbull ging."

Hond weer rustig
De oma heeft nog geprobeerd het kindje zo goed mogelijk te beschermen. "Ze is er bovenop gaan zitten. Zelf is ze ook gebeten door de hond, het was geen prettig gezicht", zegt Will.

Haar man is op de lijn van de hond gaan staan. Hierop werd de hond rustiger en heeft hij het dier weggebracht naar een adres verderop in de straat. 

In doeken gedraaid
"Ik heb meteen de ambulance gebeld. Die geven dan door de telefoon instructies over wat je moet doen. We hebben het meisje helemaal in doeken gedraaid. Ze was nog wel bij bewustzijn." Samen met een buurvrouw heeft ze eerste hulp verleend tot de ambulance en politie aankwamen.

Het kind is vervolgens met de traumahelikopter naar het ziekenhuis gebracht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.