Video

PSV sluit seizoen af met gezapig gelijkspelletje tegen FC Groningen

6 mei 2018 om 14:10
nl
Met een gezapig potje tegen FC Groningen heeft PSV het seizoen afgesloten. Voor het eerst dit seizoen werd er niet gescoord.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Dat het 0-0 bleef was vooral zuur voor Hirving Lozano. De rechtsbuiten had nog topscorer van de eredivisie kunnen worden, maar dan had hij meerdere doelpunten moeten maken. Lozano werd vlak voor tijd gewisseld. 

Wat kansjes, weinig bezieling
Lozano had wel een paar kansen, net als invaller Mauro Júnior en Gaston Pereiro. Maar de echte overtuiging bij PSV ontbrak. Nou is dat op zich ook niet zo raar, want behalve de topscorersaspiraties van Lozano, stond er voor PSV echt helemaal niks op het spel.

Afscheid van Pröpper en Locadia
In de rust namen de fans afscheid van Davy Pröpper en Jürgen Locadia, die gedurende het voorbije seizoen naar Brighton& Hove Albion vertrokken.

Wachten op privacy instellingen...


Hoogtepunten

90' Het eindigt zoals het begon: 0-0.

87' Na een mooie actie van Pereiro moet Mauro Júnior PSV eigenlijk op 1-0 zetten. Maar zijn schot krult net naast. 

80' De topscorerstitel is uit beeld, maar Lozano blijft het wel proberen. Zijn schot vanaf een meter of 18 gaat net naast.

73' De wedstrijd blijft van bedenkelijk niveau. PSV moet oppassen dat het niet zomaar op achterstand komt in het eigen stadion. Jeroen Zoet redt in twee instanties goed op een kopbal in wat wellicht zijn laatste wedstrijd in het PSV-shirt is.

65' PSV zet nu even druk. Mooie voorzet van Bergwijn op Mauro Júnior, maar Padt redt goed in de korte hoek. De corner die daarop volgt levert niks op.

63' Lozano is de gevaarlijkste man bij PSV. Zijn schot wordt aangeraakt en gaat daardoor over.

58' Na een mooie voorzet van Kenneth Paal is Gaston Pereiro dichtbij de 1-0. Zijn lepe schot gaat net naast. Een paar seconden later gaat Lozano iets te fanatiek door op Groningen-keeper Padt. Als Groningen-spelers zich daar boos om gaan maken, is dat voor een paar PSV-'fans' reden om bekers bier het veld op te gooien.

51' De eerste kans na rust is voor FC Groningen. Eerst een goede redding van Zoet, daarna kopt Schwaab de bal vlak voor de lijn weg. PSV overtuigt nog niet echt.

50' In Eindhoven gebeurt nog vrij weinig na rust, maar er is wel slecht nieuws voor Lozano. Topscorerstitel-concurrent Alireza Jahanbakhsh maakt zijn tweede van de dag en staat nu op 20 doelpunten. Lozano heeft er slechts 17.

45' Rommelige eerste helft, matig voetbal, laag tempo. Op deze manier wordt Lozano geen topscorer, maar of men daar hier heel erg wakker van ligt? Rust: 0-0.

Wachten op privacy instellingen...

43' Uriel Antuna moet FC Groningen eigenlijk op 0-1 schieten, maar de bal van de Mexicaan gaat naast. Ondertussen beginnen de eerste PSV-fans te fluiten. PSV speelt nou niet bepaald een goede eerste helft...

40' De tweede wissel van PSV voor rust. Na Bart Ramselaar valt ook Jorrit Hendrix geblesseerd uit. Pablo Rosario is zijn vervanger.

34' Jorrit Hendrix gaat door z'n enkel zonder tegenstander in de buurt. Hij moet behandeld worden, maar kan verder. En nog geen 30 seconden later is hij dicht bij de 1-0. Zijn knappe kopbal kan nog net over worden getikt door Padt.

Wachten op privacy instellingen...

 

30' En daar is ie dan, de eerste echte kans. Mooi rush aan de rechterkant van Brenet. Die geeft strak voor op Lozano, maar van dichtbij krijgt hij de bal niet langs de attent keepende Sergio Padt.

28' Bijna een halfuur gespeeld en nog steeds geen echte kansen gezien voor PSV. Lozano wordt regelmatig gezocht, maar is nog niet in kansrijke positie geweest.

21' Vroege wissel bij PSV. Bart Ramselaar gaat er geblesseerd af. De jarige Mauro Júnior (19) is zijn vervanger.

15' Ook Jahanbakhsh heeft gescoord. Dus Lozano moet er nu minstens twee maken om (gedeeld) topscorer te worden.

13' Lozano heeft nog geen kans gehad, maar krijgt wel een gele kaart. Hij wordt vastgehouden door Te Wierik, probeert zich al zwaaiend met z'n armen los te rukken en ruziet nog wat door. Ook Te Wierik krijgt geel.

7' Nog geen kansen gezien in de beginfase. Wel een doelpunt op een ander veld. Johnsen scoort bij ADO en dat is niet gunstig voor de topscorerstitelkansen van Lozano.

Wachten op privacy instellingen...

 

1' We zijn begonnen. Mooi sfeeractie van de PSV-supporters bij de spelersopkomst. Krantenkoppen met kritiek op PSV, plus een spandoek met een PSV'er die z'n vingers in z'n oren steekt.

Wachten op privacy instellingen...

 

PSV wil helpen
Trainer Phillip Cocu gaf al aan dat PSV Lozano best wil helpen om topscorer te worden. Kijk er dus niet raar van op als er regelmatig een balletje op hem wordt afgelegd en dat hij eventuele penalty's mag nemen.

Luckassen en Paal
Cocu rouleert weer wat in de opstelling van PSV. Derrick Luckassen vervangt Nicolas Isimat-Mirin centraal achterin. Joshua Brenet schuift speelt als rechtsback, als vervanger van de geschorste Arias. Kenneth Paal speelt als linksback. Jeroen Zoet en Marco van Ginkel keren terug in de basis.

Wachten op privacy instellingen...

 

Liverpool is belangrijker
Voor PSV is een andere wedstrijd zondag eigenlijk veel belangrijker. Als Liverpool aan het eind van de middag minimaal een punt haalt tegen Chelsea, eindigt Liverpool bij de eerste vier in de Premier League. Dat betekent dat PSV mag instromen in de vierde voorronde van de Champions League en sowieso verzekerd is van de groepsfase van de Europa League. 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.