Breda Jazz Festival is klaar voor 48e editie: 'We liggen op schema'

9 mei 2018 om 17:29
nl
In de binnenstad van Breda klonk woensdagmiddag het inmiddels vertrouwde geluid van rolkarretjes met bierfusten, het gepiep van achteruitrijdende vrachtwagens en het getik van rubberen hamers op metalen podiumstellingen. Het waren de laatste voorbereidingen voor de 48e editie van Breda Jazz Festival.
Profielfoto van Erik Peeters
Geschreven door

“Het is nog even stevig aanpoten, maar we liggen op schema”, klinkt het uit de mond van voorzitter Bart Wouters van Breda Jazz Festival. Het vierdaagse evenement begint donderdag met 180 optredens op zestien verschillende podia in de stad.

Hoogtepunten
Rode draad dit jaar is ‘driehonderd jaar New Orleans’. “We hebben de band Tuba Skinny uit deze stad weten te strikken voor een optreden in Breda", zegt Wouters. Een ander hoogtepunt is een optreden van de Nederlands-Molukse band Massada, die vooral in de jaren zeventig en tachtig hits scoorden zoals 'Latin Dance' en 'Sajang é'.

De organisatie rekent op zo’n 250.000 bezoekers. De weergoden lijken het jazzfestival dit jaar redelijk goed gezind. “Donderdag wordt het wel frisser. Vrijdag en zaterdag lijken ideale festivaldagen te worden. Zondag is nog even onzeker. Maar we gaan hoe dan ook donderdagmiddag om één uur stipt van start”, aldus Wouters.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.