Bommelding en ontruiming bij Automotions Tigchelaar in Breda blijkt 'geintje'

11 mei 2018 om 12:29
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Foto: Perry Roovers/SQ Vision Mediaprodukties
1/2
De vestiging van autobedrijf Automotions aan het Minervum in Breda is vrijdag aan het begin van de middag ontruimd vanwege een bommelding. Rond één uur meldde de politie dat het om een valse melding ging.
Geschreven door

Volgens een woordvoerder van de politie kwam het dreigende telefoontje binnen bij het hoofdkantoor van het autobedrijf in Goes. Een vrouw vertelde aan de telefoon: 'Dit is een bericht voor automotions Tigchelaar. Dit is een bommelding. Ik herhaal goed zoeken naar de bommelding...' . Meteen werd 112 gebeld. De hulpdiensten spoedden zich vervolgens naar het bedrijventerrein in Breda.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

'Je neemt het lacherig op'
De politie nam de bommelding zeer hoog op en ontruimde uit voorzorg het terrein waarop Ford Automotions Tigchelaar gevestigd zit. Uit voorzorg werden ook de panden van Autmotions Opel, Koffiemax en Staadegaard ontruimd. Het terrein werd afgezet en medewerkers en klanten moesten buiten de hekken gaan staan. Bij de Forddealer werden uit voorzorg auto's naar buiten gereden. Echt geschrokken waren ze niet bij het autobedrijf. "We hebben het zekere voor het onzekere genomen", aldus Leon van der Sluijs. Als medewerker en tevens bedrijfshulpverlener bij Tigchelaar zette hij de ontruiming in gang. 

Wachten op privacy instellingen...

De medewerkers van het Breda autobedrijf waren volgens Van der Sluijs niet erg onder de indruk van de melding. "Je neemt het toch een beetje lacherig op. Je verwacht niet dat dat zoiets hier serieus gebeurd." 

Boze klant
Ruim een half uur na de evacuatie bleek dat het inderdaad ging om een valse bommelding. Waarschijnlijk een geintje", aldus de politiewoordvoerder. Het bedrijf is weer vrijgegeven. De politie is nog op zoek naar de dader.

Automotions Tigchelaar heeft nog niet eerder een bommelding ontvangen. Volgens Van der Sluijs heeft het bedrijf ook geen vijanden. "Maar je denkt in eerste instantie wel aan een boze klant of een gek. Misschien vond hij een reparatie te duur of is hij het ergens niet mee eens. Je weet het niet natuurlijk."

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...